Víctor Font pressiona perquè el Barça implementi el vot electrònic
El precandidat ha lliurat al club un software que ja es podria fer servir en les pròximes eleccions
BarcelonaSi tot va com està previst, d'aquí dos estius hi haurà eleccions al Barça i els socis hauran d'anar a l'estadi per exercir el seu dret a vot. Sempre, esclar, que no hi hagi un canvi i s'implementi el vot electrònic. Víctor Font, un dels precandidats, està fent força perquè l'entitat s'adapti al vot a distància i aquest dimarts ha lliurat un software al club que ja es podria fer servir a les pròximes eleccions.
"Ens han dit que hi estan donant voltes des de fa temps", ha explicat Font, després de lliurar al club el software elaborat per l'empresa catalana Scytl. L'empresari ha estat rebut per Pere Jansà, director de l'àrea social, i Sergio Jerez, director de tecnologies de la informació. No hi era, però, el president Bartomeu, que és amb el primer equip de futbol a la gira asiàtica.
"La llicència és vàlida fins al 2021 i la poden fer servir fins a 160.000 votants", ha comentat el precandidat, que considera aquesta opció un "canvi que faria que les pròximes eleccions fossin molt diferents".
Llei de l'esport i assemblea
Però malgrat la "predisposició" que ha rebut dels gestors del club, Font s'ha queixat que aquesta promesa ja s'ha fet antigament i ha acabat sent descartada. De totes maneres, abans de posar-se en funcionament cal fer dos passos, la modificació de la llei catalana de l'esport –que s'està tramitant en aquests moments i que s'ha d'aprovar els propers mesos– i la modificació dels estatuts del Barça a través d'una assemblea.
"Quan hi ha un canvi en aquest sentit es parla de la manca de garanties o si hi haurà irregularitats. I si el sistema està perfectament validat tens garanties, i tot és més fiable que el vot presencial, on també hi pot haver tupinada", ha explicat Font, que ha estat acompanyat al Camp Nou per Víctor Hidalgo, enginyer de Scytl.
El precandidat parla del vot telemàtic per a tres grans usos. Un, el de les eleccions presidencials –"hem de tenir en compte que, des del 78, cap elecció ha superat amb escreix el 50% de participació–, després per "reformar l'assemblea" i finalment poder consultar els socis, a mode de referèndum, sobre temes menys transcendents, com pot ser canvis a l'escut o noms que s'han de donar a les instal·lacions.