Barça

Que torni a predominar la ciència als serveis mèdics: els apunts en calent del Celta-Barça

Les lesions, que no s'expliquen només des de la sort, taquen l'últim partit de Sergi Barjuan

2 min
Ansu Fati retirant-se del terreny de joc a Balaídos (Vigo).

BarcelonaEl Barça concedeix un empat a Vigo tot i col·locar-se 0-3 abans del descans. Una segona part funesta, marcada pels problemes físics, deixa Sergi amb mal regust de boca abans de deixar la banqueta del primer equip a Xavi Hernández. A continuació, els apunts en calent del partit.

La sort no explica res. Neto; Dest, Piqué, Eric Garcia, Sergi Roberto; Nico, Pedri, Ansu Fati, Braithwaite, Kun Agüero i Dembélé. Un onze més o menys compensat, sí. El formen jugadors que ara mateix tenen la baixa mèdica al Barça. La majoria acusen problemes musculars i recaigudes que amb rotacions, fisioteràpia i bons diagnòstics es podrien evitar considerablement. Les lesions taquen el partit del Barça a Vigo. Fan perdre i empatar. I no, no s'expliquen des de la mala sort. Que es desperti la ciència a Sant Joan Despí, sisplau.

Jove i decisiu. El gol decisiu d'aquest Barça és patrimoni d'Ansu Fati: 11 dels 17 que ha marcat amb el primer equip han servit per obrir la llauna, cosa que no és cap ximpleria. El 10 no li pesa gens ni mica. I això que ha tornat d'una lesió tortuosa després de deu mesos de baixa. Qui sap on seria avui si Mandi no l'hagués lesionat en un Barça-Betis de fa exactament un any. ¿L'hauria pogut retenir Alemany per les xifres pactades fa poc? La cosa més important és que Xavi el podrà dirigir i formar al seu gust, rodejant-lo com toca i mimant-lo amb bons recuperadors i metges.

Talent en mans d'un gran creatiu. Lesions a banda –un tema que Xavi voldrà arreglar segur–, el nou tècnic recull una bona notícia pel que fa a la composició del mig del camp. És il·lusionant pensar en Nico, Gavi, Pedri, De Jong, Busquets i Riqui Puig a les ordres d'un dels migcentres més influents de la història. I atenció a l'evolució de Nico, completada a Balaídos, la casa d'un rival familiar, amb una gran actuació. El corunyès afegeix competència a la medul·lar. Que no s'adormin Pedri i De Jong, espremuts amb Koeman. I que n'aprengui Ilaix, irrellevant avui a Leipzig.

Dos assenyalats. Moriba va marxar perquè va voler. En canvi, Luuk de Jong i Coutinho, si tenen un puntet d'ambició, ho hauran de fer perquè no els quedarà una altra opció. Sergi gairebé no els ha fet servir i Xavi, que ja ha demanat un extrem per compensar el drama físic de Dembélé, no pinta que vulgui convertir-los en pal de paller de l'equip. A més, si és cert que Laporta va prometre tres fitxatges en un acte amb penyistes gallecs, abans caldrà fer espai a la massa salarial, sobretot en el cas del brasiler, que a Vigo ha sigut avançat per Balde i Abde a la rotació.

stats