Apunts en calent
Esports Barça 16/09/2023

Talent descomunal a canvi del que costa un piset a Sant Cugat: els apunts en calent del Barça-Betis

Estrena immillorable de João Félix en un partit que l'equip blaugrana espera convertir en tendència

3 min
João Félix celebrant el seu primer gol amb la samarreta del Barça.

BarcelonaFestival de joc i gols del Barça contra un Betis massa feble a Montjuïc. Els de Xavi Hernández van fer un partit rodó i dormen líders de la Lliga a l'espera del que faci el Reial Madrid contra la Reial Societat. A continuació, uns apunts en calent.

Els capritxos del futbol! Una estona després que Ansu Fati debutés amb el Brighton, Ferran Torres, que també era transferible aquest estiu, no només recuperava una titularitat perduda durant mesos sinó que posava punt final a un malefici que reforçava la nostàlgia de Messi. L'extrem valencià, que ha fet un treball psicològic encomiable i que ara és un futbolista que confia en ell mateix, va anotar la primera falta directa del Barça en dos anys i quatre mesos. Després d'aquesta reivindicació amb crits de "Tauró, tauró!" en va venir una altra, la de Raphinha, que se sent amenaçat per un barbamec anomenat Lamine Yamal i va marcar un golàs.

Un lateral que marca la diferència. Ferran, Raphinha i... Cancelo! També el lateral portuguès va aprofitar el dia per dir "Aquí em teniu". Incrustat al mig del camp per ordre de Xavi, es va fer un tip d'intervenir amb sentit en la construcció de joc. També va tenir cames per defensar dos jugadors tan manyosos com Ayoze (a la primera meitat) i Abde (a la segona). Cancelo va demostrar en la seva primera presència a l'onze del Barça el que tots sabíem: que és un tros de jugador, que és el carriler que quasi tots els equips voldrien tenir i que només es convertirà en un destorb si se li pela el cable. És veritat que el Betis estava entregat i vençut, però el gol que es va treure de la màniga per establir el 5-0 és de traca i mocador.

Es repetirà l'efecte Aubameyang? 400.000 euros (el que val un pis petitet a Sant Cugat del Vallès) li costa al Barça la cessió de João Félix aquest curs. Una despesa molt modesta tenint en compte tot el que pot oferir el talent portuguès, que amb Simeone a l'Atlètic de Madrid no tenia res a fer i que ara busca a Barcelona la redempció que no va poder aconseguir fa pocs mesos al Chelsea. De moment, l'aposta, tramada per Laporta amb el suport de Mendes, fa bona pinta. Així ho demostren un bon gol i una assistència sense contacte per a Lewandowski. ¿Recorden l'impacte immediat d'un altre defenestrat com Aubameyang? Doncs som davant d'un fenomen similar. Félix és un upgrade clar i català. Tant de bo no s'espatlli pel camí.

Més Masia al Betis que al Barça. Bellerín, Bartra, Chadi Riad, Miranda i Altimira van formar d'inici en l'alineació de Pellegrini. Cinc fruits de la Masia a l'onze del rival d'un Barça que va comparèixer amb tres futbolistes fets a casa: Gavi (amb bressol verd-i-blanc), Balde i Romeu, si bé aquest últim acaba de tornar després de més d'una dècada d'aventures de tots colors. No és nou que el Betis busqui arguments en l'acadèmia del Barça per intentar fer un joc vistós. La pena és que el club blaugrana s'hagi gastat tants diners durant l'última dècada en mitjanies que tapaven progressions de joves que, després, han acabat fent carrera a equips bastant bons. Ara bé, també és cert que el 5-0 retrata per què costa tant establir-se al primer equip del Barça venint del planter.

stats