Barça

El cos tècnic de Hansi Flick al Barça tindrà supervivents

L'alemany mantindrà a l''staff' professionals que han treballat amb Xavi i altres entrenadors

3 min
Hansi Flick acompanyat de Joan Laporta despres de signar el contractye amb el Barça

BarcelonaFins a 11 milions d'euros bruts anuals –sense comptar gratificacions per objectius– percebran Hansi Flick i els seus ajudants en virtut del contracte que van firmar per dirigir el primer equip masculí del Barça. Segons el periodista especialitzat Florian Plettenberg, el tècnic alemany i els seus auxiliars s'embutxacaran força més que Xavi Hernández i els seus col·laboradors quan van aterrar a la banqueta blaugrana en substitució de Ronald Koeman el novembre del 2021. La informació contrasta força amb la que es filtrava des de l'entitat que presideix Joan Laporta quan l'egarenc negociava la seva quitança després de ser destituït.

Un dels professionals de confiança que acompanyaran Flick en la seva aventura al Barça és Marcus Sorg. Entre el 2013 i el 2016 va ser preparador alemany sub-19 i més tard va promocionar a l'staff de l'absoluta, primer amb Joachim Löw i després amb el mateix Flick. Nascut el 1965 i de carrera modesta com a futbolista, és expert en la formació de jugadors i arribarà en qualitat de segon entrenador. El tercer serà Toni Tapalovic (1980), preparador de porters del Bayern de Múnic entre el 2011 i el 2023. Conegut per ser "el geni al darrere de Manuel Neuer", al Barça tindrà un paper menys específic, ja que la intenció és mantenir José Ramón de la Fuente com a entrenador de porters. La relació del català amb Marc-André ter Stegen és tan bona que el seu contracte va vinculat al del segon capità de la plantilla, que expira el 30 de juny del 2028. Dela, com se'l coneix a Sant Joan Despí, és un dels supervivents del vell staff en el nou cos tècnic que s'està formant.

Marcus Sorg quan treballava amb la selecció alemanya.
Toni Tapalovic quan treballava al Bayern de Múnic.

Una altra de les peces claus de l'equip de treball de Xavi era el doctor Ricard Pruna. El ja exentrenador va fer mans i mànigues quan va arribar perquè el veterà metge tornés al Barça després de sortir-ne de mala manera a causa d'un conflicte intern amb Ramon Canal, que va ser destituït com a cap dels serveis mèdics (ara és el responsable del CatSalut) abans que Pruna retornés al club. Passats dos anys i mig, el doctor de Badalona esgotarà el seu contracte fins al 2025 i treballarà a les ordres de Flick tot i tenir ofertes importants de clubs europeus. A punt de fer-ne 60, mantindrà Xavier Valle com a mà dreta i es coordinarà amb l'equip de fisioterapeutes que dirigirà Raúl Martínez, una de les cares noves que Xavi va acceptar incorporar abans de la nit del sushi. Martínez, que ja treballava des de fora del club tractant jugadors com Pedri, té l'encàrrec de recuperar millor els lesionats i evitar que recaiguin. Haurà de decidir quins físios del vell staff es quedaran al primer equip. N'hi ha vuit entre recuperadors i readaptadors. Massa gent.

Raúl Martínez, l'home fort de la fisioteràpia

L'altra cara nova que s'havia de sumar a l'equip de Xavi abans que tot canviés era el preparador físic Julio Tous. Expert en treball de força i amb experiència en grans equips com el Chelsea, el Juventus i la selecció italiana, liderarà aquesta àrea. Està per veure si mantindrà a l'equip el veterà Edu Pons, encarregat fins ara de gestionar les càrregues via GPS, i també Andrés Martín i Milos Mallol, dues promocions internes recents. Segons com, es reserva l'opció d'ampliar la plantilla de preparadors físics. D'altra banda, hi ha converses aquests dies per cobrir vacants a l'àrea de scouting. Amb Xavi, han dit adeu Sergio García, David Prats i Toni Lobo. En principi, aguantaran a l'equip el veterà Joan Barbarà i el jove Eloi Jordan, tots dos homes de la casa. Pel que fa a l'àrea de nutrició, Sílvia Tremoleda, que va arribar al club el 2021, continuarà dissenyant els menús. En canvi, Edu Polo, el cap de gabinet de l'exentrenador, no seguirà.

Un intèrpret amb passat al Betis i carrera d'entrenador

A falta que s'acabin de configurar les diferents àrees abans de l'inici de la pretemporada, el Barça també treballa per incorporar un tercer home a l'equip de col·laboradors més estrets de Flick. Com que l'alemany serà el primer entrenador que, d'entrada, no parla castellà des de Louis van Gaal (1997-1998), el club ha prioritzat l'arribada d'un perfil tècnic que ajudi en la comunicació interna. L'escollit, segons va avançar Mundo Deportivo, és Heiko Westermann, excentral del Betis que ara ha passat a les banquetes. La setmana que ve, quan Deco i Flick hagin tornat d'uns dies de desconnexió, s'acabarà de perfilar el nou equip de treball a Sant Joan Despí. Director esportiu i entrenador comptaran amb la supervisió de la persona més influent del Barça actual, Alejandro Echevarría.

stats