Barça

Sergi Roberto i Iñigo Martínez: dues maneres de gestionar la por de quedar-se penjats

L'encara capità blaugrana s’allunya del Barça i el central basc espera notícies sobre el seu futur

3 min
01. Iñigo Martínez condueix la pilota durant un partit. 02. Sergi Roberto celebrant un gol

BarcelonaA banda d'una amistat que s'ha forjat a partir de compartir tota la temporada passada al Barça com dos dels futbolistes més veterans del vestidor, hi ha una preocupació que també uneix Sergi Roberto (32 anys) i Iñigo Martínez (33). Tots dos tenen la mosca darrere l'orella perquè, a mitjans de juliol, encara no tenen clar quin futur preveu per a ells el club i, en concret, el director esportiu Deco. La seva situació contractual, però, no és la mateixa. Són dues maneres diferents de gestionar la por de quedar-se penjats quan, d'aquí a poc menys d'un mes, començarà la competició oficial.

Per una banda, Sergi Roberto està exercitant-se pel seu compte, perquè el seu últim contracte amb el Barça va expirar el passat 30 de juny i, per tant, ara mateix està sense equip. La situació del capità, que acumula 14 temporades a l'entitat blaugrana, va viure un gir radical quan Joan Laporta va decidir acomiadar Xavi Hernández tot just unes setmanes després d'haver-lo ratificat en el càrrec. Si bé amb el terrassenc la nova ampliació de contracte del reusenc es donava per feta tant des del club com des de l'entorn del jugador, la seva situació actual és força diferent.

Amb les dificultats del Barça per quadrar el fair play –l'opció de vendre Ronald Araujo està pràcticament descartada després que es lesionés a la Copa Amèrica, fos operat i tingui un temps de recuperació estimat de quatre mesos–, Roberto té coll avall que no està entre les prioritats a l'hora d'inscriure els futbolistes del primer equip dins del marc salarial de la Lliga. Tal com ha avançat Mundo Deportivo i ha pogut confirmar l'ARA, la paciència del migcampista s'està esgotant, i per això està valorant altres possibles destins on desenvolupar els seus últims anys de carrera.

Tot i que el seu desig és inaugurar el nou Camp Nou amb el braçal de capità, el futbolista està estudiant l'opció d'anar-se'n a jugar a la Premier League. Malgrat un lleuger interès del Girona, basat sobretot en un tempteig informal, i altres aproximacions de clubs de la lliga espanyola, si no segueix al Barça prefereix fer les maletes cap a Anglaterra, on la competició el sedueix. Altres opcions que hi ha a la cartera de Roberto són la Major League Soccer dels Estats Units, el futbol mexicà o l'Aràbia Saudita, que està invertint una milionada en pescar futbolistes provinents de lligues europees.

La situació d'Iñigo Martínez

Diferent és la situació d'Iñigo Martínez, amb contracte en vigor i exercitant-se amb normalitat amb la resta de pocs efectius del primer equip amb què Hansi Flick ha començat a treballar al Barça. Tal com ja va explicar l'ARA, al central basc li ha pujat una mica la mosca al nas perquè no vol reviure una situació com la de la temporada passada, en què no va ser inscrit fins a última hora del tancament del mercat. Tot i tenir el contracte en vigor per a una temporada més, Iñigo no està inscrit per a la campanya 2024-25. Com amb Sergi Roberto, amb la continuïtat de Xavi Hernández el central d'Ondarroa comptava amb el compromís del terrassenc per complir el seu contracte. Malgrat viure un primer any al Barça llastat per les lesions, l'exentrenador valorava molt el rol del central al vestidor.

Si bé fa unes setmanes la situació d'Iñigo era més incerta respecte al seu futur, la lesió de llarga durada d'Araujo fa que sigui més necessari. Però segueix esperant una comunicació més directa per part de Deco per saber que no haurà d'estar patint fins a l'últim dia de mercat per tenir garantida la seva inscripció a la Lliga. El defensor basc no va ser mai una prioritat de l'executiu portuguès, sinó que va aterrar al Barça el curs passat en una operació cuinada per l'anterior direcció esportiva, que estava dirigida per Mateu Alemany i Jordi Cruyff, i amb el vistiplau de Xavi. Avui dia cap dels tres segueix al club.

Tot i que és feliç a Barcelona i ha començat amb bona sintonia amb Hansi Flick, Iñigo no està del tot tranquil, perquè el passat 15 de juliol es va activar una clàusula del seu contracte que alliberarà el jugador del seu contracte amb el Barça si, finalment, el club no aconsegueix inscriure'l. A més a més, l'entitat blaugrana s'hauria de fer càrrec de la nòmina íntegra del jugador per al curs 2024-25. Tal com ha pogut saber l'ARA, Iñigo no té intenció de tornar a l'Athletic Club, malgrat que alguns mitjans han publicat aquesta hipòtesi darrerament.

stats