Barça

Sergi Roberto, abans que Ansu Fati

Només el reusenc té números de reaparèixer aquest diumenge contra el Rayo Vallecano

3 min
Sergi Roberto celebrant un gol amb el Barça aquesta temporada.

BarcelonaLa Lliga s'acaba i el Barça només conserva l'obligació d'acabar-la entre els quatre primers classificats, cosa que dona accés a la pròxima Lliga de Campions, i l'objectiu de proclamar-se subcampió, la qual cosa també permetria que els blaugranes juguessin la Supercopa. La raó de ser dels partits que queden per jugar-se no són els títols, sinó fer els deures i treure conclusions de cara a la pròxima temporada, que ja no serà de transició. En aquesta particular lluita s'emmarca el paper que poden tenir en un futur dos jugadors que s'han passat gran part del curs lesionats: Sergi Roberto i Ansu Fati.

Els dos estan en el tram final de les seves respectives recuperacions, però el primer ha avançat més de pressa i tot apunta que rebrà l'alta per jugar contra el Rayo Vallecano aquest diumenge. Si tot va bé, es retrobarà amb el públic del Camp Nou, que a principis de curs va arribar a xiular-lo per la seva negativa a abaixar-se el sou (una reducció pactada però subjecte a renovar, perquè acaba contracte), com sí que havien fet els altres capitans de la plantilla.

El migcampista "va com una fletxa", segons apunten a l'ARA fonts del vestidor del Barça. Ha treballat en solitari durant més de quatre mesos després d'un pas per quiròfan per fer net del tot d'una lesió muscular al recte femoral que li feia la guitza des de finals de novembre del 2020, quan va trencar-se al Wanda en un matx contra l'Atlètic de Madrid. Després d'aquell primer estrip, el futbolista català va recaure fins a tres vegades del mateix problema. Quan Xavi Hernández va agafar les regnes del primer equip, el seu metge de confiança, Ricard Pruna, va examinar l'estat físic de Roberto i li va dir que la millor solució als seus mals era la intervenció quirúrgica d'un expert en la matèria com Lasse Lempainen, que ja havia operat Dembélé.

"Ha jugat amb molèsties molts partits", ha dit més d'una vegada el tècnic sobre el seu excompany, amb el qual compta al 100% per al curs que ve. Fruit d'aquest interès, i com que el jugador acaba contracte aquest 30 de juny, les negociacions per renovar-lo han revifat. Això sí, després dels contactes d'aquesta setmana, l'acord encara està lluny. L'oferta de Mateu Alemany és de mínims: només un any més de contracte, fins al 2023, i uns emoluments molt inferiors als que té vigents. Pot passar de tot, i el jugador té ganes d'aportar arguments des del camp.

Tot l'optimisme que traspua a Sant Joan Despí, la recuperació de Roberto es converteix en prudència quan el focus es posa sobre Ansu Fati, que porta treballant amb el grup molts més dies que el reusenc i, en canvi, encara no genera prou confiança entre els tècnics, els físios i els metges per tornar a competir. El seu cas és especialment sensible, ja que va decidir no operar-se per reparar la lesió muscular –associada al calvari del seu menisc– de la qual va recaure a San Mamés en un partit de Copa del Rei.

Ansu Fati va de perles.

Com que no volia visitar el quiròfan per cinquena vegada en un any i escaig, l'hispanoguineà va pressionar per seguir un tractament conservador amb el recuperador Joaquín Juan, amb un peu a Madrid i l'altre a Barcelona, amb l'esperança d'ajudar l'equip en el tram final del curs. Però el procés ha anat més lent del que s'esperava i des del Barça s'ha optat per una política de risc zero, ja que Ansu és un futbolista capital i una altra recaiguda seria un cop duríssim no només per al club, sinó també per al jugador, que vol anar al Mundial amb la selecció espanyola.

Pedri, fins a la pretemporada; i ensurt amb Araujo

Fati ja fa dies que exhibeix un bon ritme en els entrenaments i acumula excel·lents sensacions per tornar a jugar partits. Però més que contra el Rayo, el seu retorn a la gespa en compromís oficial s'espera de cara a la visita del Mallorca al Camp Nou, el pròxim 1 de maig. Igual que Roberto, també té opcions de rebre l'alta de cara a diumenge Samuel Umtiti, ja recuperat de la seva lesió en el cinquè metatarsià. Qui ja ha dit adeu a la temporada és Pedri, que es va trencar el bíceps femoral la nit nefasta contra l'Eintracht.

En canvi, qui podrà jugar és Ronald Araujo. El central va haver de ser substituït a Anoeta després de rebre un cop al genoll. Hi havia molta preocupació a l'expedició, però les exploracions mèdiques van calmar els ànims. Finalment, les proves que li han realitzat aquest divendres a Barcelona confirmen que el futbolista uruguaià "no té lesionat el genoll". Per tant, està a disposició de Xavi per quan el necessiti.

stats