Barça

Reunió a la vista per resoldre el culebró Sergi Roberto

El Barça es veurà els pròxims dies amb els agents del jugador reusenc per desencallar la negociació

2 min
Sergi Roberto.

BarcelonaXavi Hernández vol Sergi Roberto al seu equip. O això, com a mínim, és el que ha transmès tant al jugador com al director de futbol, Mateu Alemany, i al vicepresident esportiu, Rafael Yuste. Unes setmanes abans del relleu a la banqueta, les converses per renovar el reusenc es van encallar perquè el club va demanar-li a última hora un esforç superior al 30% pel que fa a la rebaixa del nou acord, fins al 2024 –Roberto té contracte fins al 2022–. Després de diverses trobades en què es van establir les bases d'un acord a la baixa, la signatura es va fer esperar fins al punt que la negociació va caure en punt mort per culpa d'aquesta última demanda. L'arribada de Xavi al capdavant del primer equip promet desbloquejar el serial.

Segons ha pogut confirmar l'ARA, a finals d'aquesta setmana hi ha prevista una trobada entre els agents del futbolista i els responsables del Barça. Si no es pot fer per agenda, s'ajornarà a la vinent. A la taula hi haurà la proposta més recent, que ara els representants de Roberto es miraran amb uns altres ulls perquè la seva voluntat és continuar al Barça i formar part de la reconstrucció associada a la figura de Xavi. Roberto ha de signar dos acords interrelacionats. D'entrada, una rebaixa de l'any de contracte que li queda fonamentada en un ajornament de part del fix pactat i una renúncia a variables de fàcil compliment, un pla que l'entitat ja aplica amb els altres tres capitans de La Masia: Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba. I, després, una ampliació del contracte fins al 2024 que, en principi, recollirà una rebaixa superior al 30% plantejat a l'acord verbal que posteriorment no es va rubricar en un document.

A les dues parts hi ha una certa pressa per tancar i anunciar l'acord. D'una banda, el jugador té ganes de tancar la carpeta i està convençut que, una vegada renovi, l'estabilitat contractual l'ajudarà a tenir un rendiment més constant que el que ha exhibit els últims mesos, en què s'ha lesionat sovint i ha reduït prestacions. I, de l'altra, al club hi ha la intenció de sortir a fer fitxatges al mercat d'hivern. Xavi necessita extrems –com a prova, l'aposta decidida per Ilias i Abde al partit amb l'Espanyol– i ja els ha demanat, però abans el Barça necessita rebaixes salarials o sortides per deixar espai a noves altes. Per tant, calen avenços en aquest sentit. Alemany ja va dir el dia de la presentació de Dani Alves que la situació actual només permetia inscriure el brasiler al gener. "No ens sobra res", va sentenciar l'executiu mallorquí.

Gavi, Araujo i Dembélé

Roberto a banda, diversos fronts oberts té Alemany a la direcció esportiva del Barça en matèria de renovacions. El club es va assegurar la continuïtat de Pedri González (2026) i Ansu Fati (2027) fa unes setmanes i treballa també per blindar el futur de Pablo Páez Gavi i Ronald Araujo. Tant l'andalús com l'uruguaià estan cridats a jugar moltes campanyes al Camp Nou, però les seves condicions no concorden amb la importància que tenen a l'equip. Per això, i malgrat que tinguin contracte fins al 2023, hi ha la voluntat d'actualitzar-los-hi a curt termini. També hi ha converses per ampliar el contracte d'Ousmane Dembélé. Si bé és un jugador poc fiable físicament, el seu perfil quadra amb les necessitats de Xavi, que encara confia en recuperar-ne la millor versió.

stats