Barça
Esports Barça 01/04/2022

Azpilicueta no tanca la porta al Barça: té pactat parlar amb els nous propietaris del Chelsea

El defensor ha arribat a la xifra de partits que amplia el seu vincle amb el club londinenc, però té un compromís per estudiar la seva sortida

4 min
César Azpilicueta

BarcelonaEl Barça és conscient de la situació de César Azpilicueta amb el Chelsea des del primer moment, però continua darrere seu. La situació en qüestió és que el jugador ha assolit la xifra de 30 partits disputats aquesta temporada, la qual cosa significa que el seu vincle amb el conjunt blue s'amplia de manera automàtica per a un curs més, fins al juny del 2023. Malgrat això, l'interès tant del Barça com del defensa d'unir els seus camins és mutu i el futur d'Azpilicueta depèn de la nova propietat del Chelsea. Segons ha pogut saber l'ARA, el navarrès té el compromís de Marina Granovskaia, directora general de l'entitat londinenca i persona de confiança de Roman Abramóvitx, de poder negociar la seva sortida aquest mateix estiu. "El pacte és vigent, ja veurem si el compleixen", remarquen des de l'entorn del jugador.

De fet, el capità blue, que a l'agost farà 33 anys, té un acord verbal amb el club blaugrana. Les converses entre les parts van començar fa mesos, abans que Xavi Hernández assumís la banqueta del primer equip en substitució de Ronald Koeman. Azpi creu que ja ha acabat una etapa de deu exercicis a la Premier League i té ganes de tornar a la Lliga per afrontar al Camp Nou el tram final de la seva carrera. Per això sempre ha posat facilitats per a l'entesa. El problema ve amb la seva desvinculació del Chelsea, que es complica amb Abramóvitx fora de joc arran de les sancions per ser un oligarca proper a Vladímir Putin i amb la clàusula de renovació automàtica fins al 2023. "És cert que ja ha disputat la xifra de 30 partits que activava la seva renovació automàtica, però quan es va comunicar la decisió que la gestió del club quedava congelada, que va ser el 10 de març, encara no els havia jugat", expliquen persones pròximes al futbolista internacional absolut.

Amb Abramóvitx sense poders, Azpilicueta no pot gestionar la seva sortida amistosa. Així, com que de facto té un any més de contracte, només podria canviar d'aires si l'entitat blaugrana pagués un traspàs per adquirir-lo, cosa que no tenia previst i que, a hores d'ara, el Chelsea encara no té la potestat de gestionar. Amb tot, el futbolista manté la prudència i només optaria per una sortida amistosa de l'entitat anglesa, que ha sigut casa seva l'última dècada. A Stamford Bridge és un jugador molt respectat, tant pel seu ascendent al vestidor com per la seva condició de capità. De fet, la setmana passada, quan va atendre la premsa en la seva estada amb Espanya, Azpi va rebutjar entrar a valorar cap qüestió relacionada amb el seu futur. Qui sí que es va mullar públicament va ser el blaugrana Jordi Alba, que no va dubtar a obrir les portes del Barça al seu company de selecció. "Esperem que el pacte que tenia amb la CEO del Chelsea per gestionar el seu futur sigui traslladat a la nova propietat", insisteixen des de l'entorn del central navarrès. En canvi, aquest divendres, l'entrenador Thomas Tuchel ha reblat que, després de la renovació automàtica del jugador, compta amb ell: "Hi ha una alta probabilitat que es quedi".

Mentre el Barça segueix a l'expectativa amb Azpilicueta, ja té emparaulat Andreas Christensen, un altre defensor del Chelsea que la temporada vinent vestirà de blaugrana. Si bé amb el navarrès la compensació per arribar lliure podria passar a convertir-se en un traspàs simbòlic perquè el jugador pugui abandonar el Chelsea amistosament, amb el danès s'aplicaria una prima de fitxatge pel fet que aterrarà a Barcelona com a agent lliure. Això significa una compensació salarial, cosa que, col·lateralment, s'ha convertit en un escull en les negociacions per renovar Ronald Araujo.

Segons ha pogut saber l'ARA, els agents de l'uruguaià –que demanen un augment de les xifres del contracte com a condició per renovar, argumentant el salari que estarien disposats a pagar-li clubs de la Premier League– han manifestat el seu malestar pel fet que pugui aconseguir un sou millor Christensen que Araujo. Però el Barça té un topall salarial pel que fa a les renovacions atesa la situació econòmica del club, que el president Joan Laporta s'ha encarregat de deixar clar públicament. Amb tot, Araujo és feliç a Barcelona i es percep com un dels líders de la nova generació de futbolistes joves, unes cartes que el club vol fer servir per intentar renovar un jugador que acaba contracte el 2023.

Les pretensions de Rüdiger, inabastables

Amb Piqué esgotant els seus últims anys de carrera, Eric Garcia i Christensen, els centrals amb sortida de pilota estan coberts, però Xavi també necessita defensors del tall d'Araujo. La prioritat és renovar l'uruguaià, però el Barça paral·lelament rastreja el mercat a la recerca d'un central amb virtuts similars. Unes imatges de Sky Sports van captar el representant d'un altre defensor del Chelsea que acaba contracte, Antonio Rüdiger, reunint-se dimecres en un hotel de Barcelona amb Mateu Alemany i Jordi Cruyff. El central alemany té un perfil més semblant al d'Araujo, però les seves altes pretensions econòmiques l'allunyen de ser una opció real per als gestors blaugranes. "És una reunió més de les moltes que tenim a la direcció esportiva", apunten a l'ARA des del Barça.

stats