Dos recitals, un triomf col·lectiu i alguna lliçó desafortunada: els apunts en calent del Barça-Viktoria
Lewandowski, Dembélé, Ansu, Roberto i Piqué, protagonistes d'una gran vetllada europea al Camp Nou
BarcelonaGolejada del Barça contra el Viktoria a la Lliga de Campions. Cinc gols que demostren una superioritat tremenda contra la ventafocs del grup de la mort de la màxima competició europea. A continuació, quatre apunts en calent de la jornada.
Quin davanter, Lewandowski. Normal que s'esgotessin fa uns dies les W de tant estampar el seu nom a les noves samarretes del Barça. Lògic que Laporta hagi viatjat aquesta setmana a Israel per celebrar l'aniversari de Pini Zahavi, element clau en el fitxatge d'un davanter polonès erigit en el mateix que va significar Ronaldinho per al Barça del 2003. Lewy arriba veterà al Camp Nou, amb un contracte creixent, i ha fet prescindible Aubameyang, però ha decidit impartir una classe magistral de com fer d'ariet cada cop que trepitja la gespa. Esprem el seu repertori amb una naturalitat que espanta i sí, ja porta vuit gols en cinc partits, tres a la Champions. La seva pólvora serà vital per evitar més ridículs a Europa.
Metamorfosi i recital. El protagonista indiscutible de l'estrena continental és Lewandowski, però seria injust ignorar la brillant actuació de Dembélé. Ens l'han canviat, al Mosquit. Ja no només li hem començat a sentir veu després de cinc anys de silenci: de cop comprovem que el futbol el fa vibrar. Demana la pilota més que mai, pressiona com Xavi l'hi reclama i fins i tot s'ha acostumat a veure targetes grogues quan es passa de frenada. Contra el Viktoria va repartir dues assistències de crac, la primera després de robar una pilota amb una fe insòlita i la segona deixant sol Ferran perquè pogués fer el seu primer gol aquesta temporada. ¿I si l'espera acaba valent la pena?
Un triomf col·lectiu. 10 mesos després, dos jugadors que han patit moltíssim amb les lesions van tornar a un onze del Barça. Són Ansu Fati i Sergi Roberto. Després d'una llarga baixa per problemes al genoll i a la cuixa, l'hispanoguineà només havia aportat dinamita entrant des de la banqueta i ja sap que pot jugar més d'una hora seguida. Per la seva banda, el reusenc, tàcticament privilegiat, ha reiniciat la seva carrera amb discreció i resiliència després de dos anys de calvari. Que tots dos estiguin sans és una magnífica notícia per al barcelonisme, però sobretot posa en relleu la importància del retorn de la ciència i el treball en equip entre els metges i els físios del Barça.
Lliçons de periodisme. Hores abans del partit, el Barça va desmentir a través d'un comunicat una notícia de l'ARA sobre l'interès de Piqué per adquirir una part de Barça Studios. També va lamentar "la difusió d'informacions sense contrastar". És ben curiós que el club decideixi assenyalar aquest diari i acompanyar la queixa amb una lliçó gratis de periodisme quan altres mitjans (tres, en concret) ja havien parlat abans de la inquietud del defensa per la productora. Una inquietud –frustrada pel codi ètic de l'entitat– que va existir amb Bartomeu i que, insistim, ha persistit amb Laporta. Continuarem informant. I contrastant, esclar, no fos cas que la claca institucional passi de celebrar palanques a aplaudir els greuges amb la premsa.