Barça

Raphinha: "Si no et cuides, el futbol et destrueix"

El futbolista brasiler ha admès en una entrevista a RAC1 que es va plantejar sortir del Barça

ARA
3 min
Raphinha celebra un dels seus gols davant el Valladolid.

BarcelonaAquest cap de setmana va ser el gran protagonista del triomf del Barça per 7-0 davant el Valladolid amb el primer hat trick de la seva carrera professional. Va riure, va celebrar. Fins i tot, va ballar amb Lamine Yamal. El futbol a vegades et somriu, i aquesta sensació és la que va experimentar Raphinha dissabte. Però el brasiler també ha viscut la foscor d'aquest esport i ara ha decidit explicar-ho.

"He tingut molts motius per rendir-me, deixar el futbol a un costat i seguir la meva vida. És una professió que et destrueix. He tingut moments en què arribava a casa i no sabia si m'aixecaria al matí per venir a entrenar-me un altre cop. He plorat molt, també aquí [a Barcelona], durant aquestes dues temporades he tingut moments d'arribar a casa i plorar i la meva dona no sabia com ajudar-me", ha admès en una entrevista al Tu diràs de RAC1. "Faig treball psicològic perquè he vist que és molt important. Si no et cuides, el futbol et destrueix. És molt fàcil entrar en una depressió i deixar-ho tot per aconseguir la teva pau", ha seguit relatant, sincerant-se.

Raphinha va arribar al Barça l'estiu del 2022 procedent del Leeds. I el futbolista de Porto Alegre admet que la seva arribada no va ser gens fàcil per a ell. "Si m'he plantejat marxar? Sí. Els primers sis mesos van ser complicats per a mi i la meva família", ha assegurat. "Després del Mundial [disputat el desembre del 2022] vaig millorar i vaig poder acabar bé la temporada. Em vaig quedar més tranquil, però l'inici va ser bastant difícil. La meva adaptació al club va costar. Sabia que ho havia de fer, però no que seria tan difícil en l'àmbit personal. Algun cop vaig pensar en sortir", ha insistit davant els periodistes Aleix Parisé i Marta Ramon.

Els rumors sobre la seva sortida

Un dels aspectes que més l'han afectat és aparèixer a les travesses per sortir del Barça durant els dos anys que porta al club blaugrana, sobretot tenint en compte la situació del fair play financer de l'entitat presidida per Joan Laporta. "Molesta veure rumors de sortida, és normal. Cada dia hi ha una notícia diferent, que si marxo aquí o allà, i això t'acaba molestant", ha explicat després d'un estiu en què s'ha parlat molt de la possible arribada de Nico Williams, un altre extrem. Aquestes notícies li arriben mitjançant la seva dona i els seus amics perquè a ell no li agrada mirar gaire les xarxes socials i diu que ja dona per fet que en cada finestra del mercat de fitxatges es parlarà sobre una possible sortida seva.

"El meu cap sempre ha estat aquí [a Barcelona]. Cada temporada penso en fer més que l'anterior i demostrar que soc capaç d'estar molts anys aquí. He rebut moltes ofertes, però el millor per a mi és estar al Barça", ha remarcat Raphinha, que també ha volgut deixar clar que ara mateix ell és el seu propi representant i que Deco, el seu últim representant i l'actual director esportiu del Barça, ja fa temps que no té cap relació d'aquest tipus amb ell.

Raphinha celebrant un dels seus gols davant el Valladolid ballant amb Lamine Yamal.

La capitania

Aquest estiu Raphinha ha viscut una de les alegries més intenses des que va aterrar a Barcelona: convertir-se en un dels capitans del Barça. "Després de llegir que sortiràs, que el club no compta amb tu i de sentir la premsa parlar malament de tu, mai m'hauria imaginat ser un dels capitans del Barça. Em fa molta il·lusió. Dins el vestidor la gent confia en mi. Això t'emociona i et fa sentir més important. Em va donar molta confiança", ha explicat.

Des de la seva arribada al Barça, Raphinha ja ha tingut dos entrenadors: Xavi Hernández i Hansi Flick. I no té problemes a l'hora de comparar-los: "Sí, ara treballem una mica més físicament. És normal. Cada persona té una manera diferent de fer la feina. Xavi tenia una manera de pensar que era centrar-se en la pilota. Hansi en té una altra i creu que el físic ens ajudarà més". Raphinha no s'ha oblidat de dir que l'objectiu de mínims aquest curs és guanyar la Champions League.

stats