Apunts en calent
Esports Barça 02/05/2023

Presses guarnides amb engonals que diuen prou: els apunts en calent del Barça-Osasuna

Un gol agònic de Jordi Alba deixa els tres punts al Camp Nou en un partit molt espès dels blaugranes

3 min
Lewandowski intentant rematar contra l'Osasuna.

BarcelonaVictòria ajustada del Barça contra l'Osasuna al Camp Nou (1-0). Tot i jugar amb superioritat durant més d'una hora, els blaugranes van esperar fins al final per desfer el 0-0 inicial. La Lliga, més a prop. A continuació, uns apunts en calent.

Les plantilles guanyen Lligues. En la temporada de la pressa, és lògic que Xavi en tingui per tancar la Lliga com més aviat millor. Per això va fer zero rotacions contra un equip que visitava el Camp Nou amb la final de Copa al cap i, en conseqüència, molts suplents al camp. En aquest cas, però, sortir amb la primera unitat no va significar un Barça dominador. De fet, fins que l'entrenador no va moure la banqueta a la segona part no va saber destarotar l'exigua resistència navarresa. Jordi Alba, xiulat per la grada i pressionat per la llotja perquè s'abaixi el contracte que té blindat, va entrar a la gespa per fer callar la crítica (no se'n pot estar) amb un gol molt aplaudit perquè obre la possibilitat de celebrar el títol a Cornellà-El Prat. La jugada la va iniciar Dembélé, un altre revulsiu.

Engonals que diuen prou. A la desena titularitat consecutiva, Gavi va patir la seva primera lesió com a futbolista professional. Fins i tot els privilegiats musculars com ell diuen prou. El jove andalús, que no perdona cap esforç, va fer contorsions en una pugna amb un rival i va fer un mal gest. De seguida va notar la molèstia a l'engonal, però va suplicar que no el canviessin. No obstant això, i amb bon criteri, el doctor Pruna i Xavi van convenir que el millor era no córrer riscos i van encarregar la substitució. Gavi és una pólvora amb pocs precedents a La Masia. Un migcampista multiús amb l'entrega que només s'ha conreat en Puyol. Un irreductible que, casualitats o no, només ha caigut quan s'ha fet mal a prop de les parts nobles.

Gavi, lesionat contra l'Osasuna.

Partit crucial a menys d'un quilòmetre. Ansu Fati va ser l'escollit per cobrir la baixa sobre la marxa de Gavi. L'hispanoguineà va tenir més d'una hora per lluir-se contra l'Osasuna, l'equip contra el qual es va estrenar com a golejador a Primera amb 16 anys i escaig. N'han passat gairebé quatre des d'aquell crit d'alegria i el davanter té fitxa professional i porta el 10 blaugrana a l'esquena, però entre les lesions i la davallada de rendiment, la realitat és molt tossuda amb ell. Tant, que mentre intentava sense èxit engreixar els seus números realitzadors, el seu pare i el seu agent departien sobre el seu futur en un hotel del barri de Sants. Un futur que desitgen que sigui lluny del Camp Nou en connivència amb Laporta, que vol generar fair play financer amb un suculent traspàs.

Expulsions en dia de debut. El partit es va començar a decantar quan, igual que el Betis fa uns dies, l'Osasuna es va quedar amb un home menys a la primera part. Una desmarcada de Pedri a l'espai va agafar amb els pixats al ventre Herrando, que va fer caure el canari quan era l'últim defensa. Amb el reglament a la mà, la vermella va ser justa, però va saber greu perquè el central navarrès estava debutant a Primera al Camp Nou. Llàstima que els àrbitres no tinguin una miqueta més de mà esquerra en aquests casos. Perquè el mal de l'expulsió del debutant té precedents il·lustres (un tal Messi amb la selecció argentina el 2005), propers (Araujo amb el Barça el 2019) i capritxosos (Muniesa com a blaugrana el 2009 contra... l'Osasuna).

stats