Barça

El porter que fuma no ho tindrà gens fàcil: els apunts en calent del Barça-Getafe

Iñaki Peña es va mostrar segur a la porteria blaugrana en el triomf davant el Getafe (1-0) el dia que pràcticament es va confirmar el fitxatge de Szczesny

Iñaki Peña va jugar el seu primer partit com a titular aquest curs.

BarcelonaSense escarafalls, el Barça va fer prou per continuar amb el ple de triomfs en l'inici de la Lliga i mantenir els quatre punts d'avantatge davant el Reial Madrid. Un gol de Robert Lewandowski en el primer temps a l'aprofitar un mal rebuig de David Soria va ser suficient per arreplegar els tres punts davant el Getafe (1-0). A continuació, uns apunts.

Un porter responsable. L'expressió de la cara d'Iñaki Peña genera confiança, malgrat que rarament hi hagi un somriure. És aquell tipus de persona a qui deixaries el gos un cap de setmana sense fer-li massa preguntes prèvies. Saps que te'l retornarà impol·lut el diumenge a la nit amb absència d'ensurts viscuts. Aquesta mateixa sensació la transmet des de la porteria. D'ell no s'espera una aturada antològica (tot i que el seu catàleg en té), però tens la certesa que estranyament cometrà un error que et costarà el triomf. En un partit davant un conjunt amb pocs arguments com el Getafe et complirà l'expedient. L'única ocasió de gol que va acabar el rival entre els tres pals, un cop de cap de Carles Pérez, el va trobar excel·lentment posicionat.

Un vici poc recomanable. Si no hi ha un daltabaix d'última hora, Szczesny fitxarà pel Barça per alleujar la baixa de llarga duració de Ter Stegen. El porter polonès, que s'havia retirat aquest estiu després de disputar l'Eurocopa amb la seva selecció, té un vici que ha estat font de polèmiques durant la seva carrera: fumar. De fet, això va comportar-li unes tibantors amb Wenger que van acabar amb la seva sortida de l'Arsenal. No va escarmentar i el 2021 els fotògrafs de The Sun van enganxar-lo fumant abans d'un partit de la seva selecció davant l'espanyola. Per pispar-li el lloc a Iñaki Peña haurà d'interioritzar primer els vicis complexos de la porteria blaugrana, que el d'Alacant es coneix de memòria.

Descans actiu. El Barça va portar a terme davant el Getafe un truc habitual de Leo Messi durant la seva etapa madura: descansar jugant. El calendari extenuant que estan experimentant els jugadors en aquest inici de curs fa necessàries les rotacions (Pedri només va jugar l'últim quart d'hora), però la plantilla curta de la qual disposa Hansi Flick exigeix més que canvis en l'onze titular. L'opció més a l'abast és intentar emportar-se els tres punts sense que calgui esprémer-se al màxim. El Barça no va pressionar davant l'equip de Bordalás (sancionat i indisposat) amb la mateixa intensitat que ho va fer diumenge a Vila-real. Tampoc va ser necessari perquè Lewandowski va utilitzar el seu instint per solucionar la nit.

La veterania de la joventut. Malgrat que des del sofà de casa sembli senzill fer-ho, descansar jugant i alhora guanyar només està a l'abast d'uns escollits. Pots estalviar-te alguns esforços a l'hora de pressionar, que els laterals tinguin menys aventures en atac o que les figures no intentin múltiples desequilibris individuals, però a canvi de tot això hi ha una cosa que és imprescindible: l'equilibri en el mig del camp. Marc Casadó, amb 21 anys, es va encarregar un partit més de donar una lliçó magistral de com marcar els tempos del seu equip. Aquesta vegada, a més, va tenir l'ajuda valuosa d'un central a qui Flick ha trobat un espai com a pivot després de la lesió de Marc Bernal: Eric Garcia.