Barça

Pessimisme a l'entorn del Kun, que es pot veure obligat a retirar-se

Segons avança Catalunya Ràdio, les proves han determinat que el davanter té una patologia greu al cor

Martí Molina / Toni Padilla
4 min
Agüero abandonant el camp contra l'Alabès.

BarcelonaLa carrera futbolística del Kun Agüero penja d’un fil. Les proves realitzades han determinat que el davanter blaugrana té una patologia greu al cor i es pot veure obligat a penjar les botes. Almenys en la màxima competició. Segons va avançar El matí de Catalunya Ràdio, el jugador ja està al corrent dels resultats de les primeres proves i sap que els pronòstics són més aviat pessimistes. El jugador va reaccionar a les xarxes afirmant: “Estic seguint les indicacions dels metges del club, fent proves i veient la meva evolució en un termini de 90 dies, sempre en positiu”. El seu entorn, però, es mostra prudent quan toca parlar del futur de l’exjugador del Manchester City.

Agüero, de 33 anys, es va haver de retirar del camp a la primera part del partit entre el Barça i l’Alabès, del 30 d’octubre, quan va notar una punxada al cor. Les primeres proves van determinar una arrítmia i els serveis mèdics van determinar uns tres mesos de baixa per anar fent proves al jugador i analitzar la seva evolució. Unes proves que, de moment, no donen resultats esperançadors. Al club, on no s’ha fet cap comunicat oficial, es vol esperar fins al final d’aquest període de 90 dies abans de prendre cap decisió. De moment, com recalca Catalunya Ràdio i confirmen fonts del club, no hi ha res definitiu i durant les pròximes setmanes seguiran fent-li més ressonàncies i proves d’esforç per mirar com evoluciona. Ara bé, els primers indicis apunten que la patologia que pateix no és compatible amb la pràctica esportiva professional.

El Barça, doncs, no prendrà cap decisió de moment, però els resultats definitius poden coincidir amb la finestra de fitxatges del pròxim gener. El club insisteix que no pensa en donar-lo de baixa, ja que en aquests moments es tracta de donar-li tot el suport al futbolista internacional argentí. El president Joan Laporta ja ha explicat que aquest gener confia en poder fer dues o tres incorporacions. I una de les zones que volia reforçar és precisament la davantera, independentment del que passi amb Sergio Agüero. Un dels noms que sonaven és el del davanter anglès amb arrels jamaicanes Raheem Sterling, que juga al Manchester City. En aquests moments el Barça disposa de dues fitxes lliures per fer nous fitxatges. El nou tècnic, Xavi, considera que la posició de davanter s’ha de reforçar, ja que Luuk de Jong no encaixa en els seus plans. Ansu Fati i Martin Braithwaite estan lesionats en aquests moments. El danès hauria de poder tornar als terrenys de joc el 2022, i Ansu Fati abans. Memphis, doncs, és l’únic davanter, juntament amb De Jong, que està a disposició de Xavi de cara al derbi contra l’Espanyol de la pròxima setmana. Un altre nom que havia sonat per reforçar l’atac blaugrana, tot i no ser un davanter pur, és el de Dani Olmo, el català del RB Leipzig.

No era la primera vegada que el Kun tenia problemes cardíacs. Fonts consultades per aquest diari havien confirmat que el davanter ja va tenir una arrítmia en el passat però que havia pogut continuar jugant a futbol amb total normalitat. Aquest cop és diferent. El doctor Josep Brugada, que visita al Barnaclínic i en altres centres mèdics privats de Barcelona, ha sigut l’encarregat de fer-li els exàmens pertinents.

Agüero va arribar al Barça aquest estiu després d’acabar contracte amb el Manchester City. L’argentí arribava amb la carta de llibertat, però no podia debutar fins a la segona meitat d’octubre per una lesió que va patir durant la pretemporada. Quan va arribar a la disciplina del Barça, Sergio Agüero va passar totes les proves mèdiques reglamentàries. Ara bé, aquest problema cardíac no es va poder detectar perquè, segons asseguren des dels serveis mèdics del club, la revisió realitzada en aquell moment no és comparable amb l’esforç físic que suposa jugar un partit de futbol al màxim nivell. Format a l’Independiente d’Avellaneda, Agüero ha triomfat a l’Atlètic de Madrid i al Manchester City abans d’aterrar al Barça, on no ha estat de sort. Primer va marxar el seu amic Lionel Messi, després es va lesionar i un cop va poder començar a jugar i va marcar un gol contra el Reial Madrid, van arribar els problemes al cor. La seva presència vestit de blaugrana, doncs, ha estat testimonial, en espera de veure com evolucionen els seus problemes cardíacs.

El cas de Hansen, diferent

La situació viscuda pel Kun Agüero no és comparable amb la d’una altra blaugrana, la noruega Graham Hansen. La futbolista també va patir una arrítmia i també se li va fer una ablació, però en el seu cas es va determinar que es tractava d’una arrítmia benigna i es preveu que la setmana vinent ja s’incorporarà a l’activitat física. En canvi, el davanter argentí no té el mateix diagnòstic. La seva arrítmia no és benigna i això fa que el seu cas sigui més complex i delicat, per la qual cosa s’actua amb la màxima prudència.

stats