Futbol

Perillen les dutxes dels futbolistes del Barça

Les restriccions per la sequera a Catalunya també afectaran els clubs de futbol professionals

BarcelonaLes restriccions per la sequera a Catalunya es van endurint i el futbol professional no se salvarà de la mesura per estalviar aigua. Després de l'anunci que la Generalitat de Catalunya prohibirà l'ús de les dutxes de les instal·lacions esportives per la sequera quan es decreti la fase d'emergència, avui el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat a SER Catalunya que el Barça "consumeix aigua a l'Estadi Olímpic de Montjuïc i a la ciutat esportiva [on hi ha l'Estadi Johan Cruyff, la casa habitual del Barça femení] i el que ha de fer és compensar l'aigua que gasta regant estalviant-la en les dutxes". A més, ha apuntat que, en cas de superar el topall, "hi haurà expedients".

Cargando
No hay anuncios

L'ARA ha preguntat al Barça per aquest assumpte i fonts oficials han informat que el club "encara no ha rebut cap notificació oficial" per part de la Generalitat de Catalunya sobre el fet que hagi d'implementar aquesta mesura i que, quan així sigui, "s'estudiarà". De totes maneres, segons Mascort, el Barça podrà escollir la manera com reduirà el consum d'aigua. Regar menys, tancar les dutxes de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, tancar les de l'Estadi Johan Cruyff o tancar les de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Així, es podria donar el cas que els futbolistes dels equips de Xavi Hernández i Jonatan Giráldez (i els seus rivals) hagin de tornar a casa sense haver-se dutxat després dels partits i els entrenaments. La mesura està prevista que sigui obligatòria a partir del mes de gener, quan probablement es decretarà la fase d'emergència per la sequera si abans no es produeixen pluges suficients.

El Girona no veu cap problema en portar a terme l'estalvi

Malgrat que Mascort s'ha centrat en l'exemple del Barça, la situació també afectarà la resta de clubs de futbol catalans, siguin professionals o no. "El conseller ho ha matisat molt bé: si tu et gastes l'aigua que et toca regant potser no et pots dutxar, però si no regues i tens l'aigua que et toca ho podràs fer", han explicat a l'ARA fonts oficials del Girona, el líder de la Primera Divisió, malgrat que tampoc han rebut encara cap notificació de la Generalitat en aquest sentit. "Si algun dia no ens podem dutxar perquè no tenim l'aigua suficient, la gent no es dutxarà. Ja vam prendre mesures excepcionals d'aquest tipus durant la pandèmia del coronavirus", han afegit.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, l'altre club professional català, l'Espanyol, té dubtes sobre que aquestes mesures "s'apliquin als clubs professionals" i està a l'espera de rebre la notificació oficial. De totes maneres, fonts de l'entitat blanc-i-blava expliquen a aquest diari que a la Ciutat Esportiva Dani Jarque tenen "un pou d'aigua per regar la gespa dels terrenys de joc". A més, informen que a l'Stage Front Stadium disposen "d'un sistema d'estalvi instal·lat com a mesura d'eficiència més enllà del que a partir d'ara es pugui millorar".

La mesura també afectarà alguns gimnasos

La prohibició de l'ús de les dutxes a les instal·lacions esportives està pensada per compensar altres despeses d'aigua. En concret, aquesta mesura afectarà els clubs o les entitats que tinguin piscina o hagin de regar la gespa. Així, també s'aplicarà als gimnasos que utilitzin l'aigua per a aquests usos. La fase d'emergència tindrà tres topalls màxims: primer 200 litres d'aigua per persona i dia; després, 180 litres, i, finalment, 160.

Cargando
No hay anuncios