Futbol

Passadís, golejada i festival: el Barça femení sí que sap com engrescar (7-0)

L'equip blaugrana no pateix contra l'Athletic de Bilbao i arriba als 3.000 gols a la Lliga

Mariona Caldentey, celebrant un gol contra l'Athletic

BarcelonaMés de 5.000 persones han gaudit amb un nou festival del Barça. En el primer partit de Lliga després de certificar que la guanyen de nou, les jugadores blaugranes han recorregut el passadís d'honor que els ha fet l'Athletic de Bilbao abans de golejar les basques per un clar 7-0. Al final del partit, les jugadores han celebrat el títol amb els aficionats presents.

El primer gol ha arribat amb una mica de sort per a les de Giráldez, amb un penal de Mariona Caldentey després d'unes mans de Landaluze. El segon, només nou minuts més tard, ha portat la firma de Bruna Vilamala. La davantera ha marcat el gol del matx amb un xut amb l'esquerra des de fora de l'àrea que ha acariciat el travesser. Però la festa abans del descans encara no s'havia acabat i Vicky López, amb màgia, ha robat la pilota per brindar-la a Vilamala. Aquesta, al primer toc, l'ha tornat a la jove joia blaugrana, que, perseguida per dues defensores, ha fet el tercer gol.

Sense temps per reduir revolucions, el gol que ha obert la llauna després del descans ha sigut obra d'una Esmee Brugts molt activa. Mariona li ha filtrat la passada i la neerlandesa no ha fallat. El festival personal de López no s'havia acabat. La futbolista de 17 anys ha pescat un rebuig a l'àrea per aconseguir la maneta només tres minuts després. I, poc després del cinquè, el Johan ha celebrat també el sisè: Mariona Caldentey també ha repetit en una contra.

A la segona part, per cert, han entrat tres de les millors jugadores del planeta a la vegada, Alèxia Putellas, Graham Hansen i Aitana Bonmatí. Poc després han entrat en defensa Engen i Irene Paredes, per no perdre ritme. La golejada s'ha tancat amb un últim gol d'Ona Batlle amb assistència d'Aitana. Amb aquest resultat, el Barça ja ha arribat als 3.000 gols a Primera. Un autèntic festí abans de viatjar a Eibar aquest dimarts (18.00 h) per continuar perllongant el seu fantàstic moment de forma.

Al final del partit, la capitana Alexia Putellas s'ha dirigit al públic de l'Estadi Johan Cruyff assegurant que l'equip lluitarà "per guanyar les dues finals que queden i guanyar els quatre títols". Aleixa ha recordat que "aviat és dit, però ha costat moltíssim. Aquest equip mai no dona res per fet, crec que això ha propiciat aquest cicle tan guanyador que estem tenint i us puc dir que seguirà per molts anys".