Barça
Barça24/11/2022

El paradigma Christensen: un fitxatge a cost zero que trenca la norma

El Barça ja s'havia reunit amb el pare del jugador abans de la pandèmia, però llavors el Chelsea demanava més de 20 milions de traspàs

BarcelonaAndreas Christensen i Franck Kessie van ser els dos primers fitxatges de la plantilla renovada de Xavi Hernández per canviar la cara trista del Barça dels últims anys. Tots dos hi arribaven lliures després d'esgotar contractes amb el Chelsea i el Milan, respectivament. Eren fitxatges que ja estaven emparaulats fins i tot abans de l'arribada del tècnic blaugrana tot just fa un any. Però si bé l'ivorià és un migcampista que Xavi sempre ha vist més aviat com un complement per donar descans als interiors titulars, el terrassenc està especialment satisfet amb l'arribada del central danès. El seu fitxatge suposava comptar amb un bon reforç per a una línia que considerava que calia renovar, no només amb Christensen, sinó també amb Jules Koundé.

La insistència de Xavi per incorporar el defensor francès va obligar el Barça a pagar 50 milions (més 10 en variables) al Sevilla per fitxar un dels centrals joves (23 anys) més ben valorats del futbol europeu, però amb Christensen se celebra la seva arribada sense cost de traspàs. A diferència de Kessie o de precedents recents d'arribades a cost zero com Memphis (el Barça se'l vol vendre abans que se'n vagi lliure), el Kun (es va haver de retirar per problemes cardíacs) i Adama Traoré, el club sí que ha tocat la tecla amb l'ex del Chelsea. Amb Christensen, Koundé, Araujo i Eric Garcia, a més d'un Gerard Piqué ja retirat, el cos tècnic va arrencar el curs satisfet pel que fa a les opcions en la posició de central.

Cargando
No hay anuncios

Tot i que a la Champions l'equip ha fet figa, encaixant dotze gols en sis partits, la millora defensiva sí que s'ha vist plasmada a la Lliga. Els blaugranes només han rebut cinc gols en catorze jornades disputades, tres dels quals en la visita al Santiago Bernabéu. El Reial Madrid, per exemple, n'ha encaixat catorze. El treball defensiu és una tasca coral i la pressió per recuperar la pilota en camp contrari la inicien els davanters i neix de la pissarra de l'entrenador, però el pas endavant que ha fet aquesta temporada Eric Garcia i, sobretot, les cares noves en defensa, expliquen la millora.

Un fitxatge treballat a fons

Feia temps que el Barça treballava en l'arribada de Christensen. Segons ha pogut saber l'ARA, la direcció esportiva ja s'havia reunit amb el pare del jugador abans de la pandèmia. Llavors, el central danès tenia contracte en vigor amb el Chelsea i la russa Marina Granóvskaia, antiga mà dreta de l'expropietari del club Roman Abramóvitx, va xifrar el preu de sortida del jugador entre uns 20 i 25 milions d'euros. Poc després arribaria la pandèmia i la realitat econòmica del club blaugrana viuria un daltabaix que, sumat als alts contractes signats durant la presidència de Bartomeu, encara causa estralls en la tresoreria i els deutes de l'entitat.

Cargando
No hay anuncios

Però el Barça no va perdre de vista el defensor del conjunt blue que, seduït per l'interès blaugrana, no va fer gaire cas de les ofertes de renovació d'un Chelsea que va viure un traspàs de la seva propietat després de les sancions a Abramóvitx per la invasió russa a Ucraïna. Malgrat que Thomas Tuchel, l'exentrenador del Chelsea, el va intentar convèncer amb converses personals perquè continués a Londres, Christensen ja havia decidit no ampliar-hi el vincle sabent que el Barça l'esperava amb els braços oberts.

Cargando
No hay anuncios

Més valentia, els deures per millorar

Tot i que el conjunt blaugrana seguia el jugador ja abans de l'arribada de Mateu Alemany com a director de futbol, amb l'aterratge del nou executiu no van canviar els plans pel que feia a l'aposta pel danès i van continuar els contactes amb el representant. El central es va acomiadar del Chelsea amb 161 partits disputats i amb títols de prestigi sota el braç com la Premier del 2014-15 (tot i que només hi va participar en un partit, 12 minuts) i la Champions del 2020-21, ja consolidat com a titular habitual.

Cargando
No hay anuncios

El jugador, que ha aterrat al vestidor blaugrana amb un perfil discret, compta amb tota la confiança de Xavi. No en va, des del cos tècnic destaquen que, "sense fer gaire soroll", s'ha fet un lloc a l'equip. Entre els punts forts del danès, l'staff en valora especialment la "fiabilitat": "Sempre rendeix, ens ajuda molt en el joc aeri, és tècnicament dotat i, sobretot, té una molt bona sortida de pilota". De fet, és en aquest últim punt on Xavi veu marge de millora en el danès. "Ha d'atrevir-se més en la sortida de pilota. És una de les seves principals qualitats i l'ha de potenciar més", asseguren a l'ARA des de Sant Joan Despí.

Cargando
No hay anuncios

Recuperat d'una lesió al turmell que es va fer contra l'Inter a Milà i de la qual va tardar una mica més del previst de fer net, Christensen va jugar a un gran nivell en l'últim partit del Barça abans de l'aturada pel Mundial, en què els blaugranes es van imposar a l'Osasuna (1-2) malgrat jugar més d'una hora amb un jugador menys per l'expulsió de Robert Lewandowski. Ara, concentrat amb Dinamarca, s'estrenarà aquest dimarts a la cita mundialista contra Tunísia (14 h, Gol Mundial).