

Mentre l’afició del Barça s’il·lusiona –i amb raó– amb les possibilitats de l’equip, als despatxos s’hi encadenen trames dignes d’una sèrie dolenta de Netflix. Dic dolenta, perquè els girs narratius no són gens subtils: el guionista, Joan Laporta, deixa tan clares les pistes que és difícil que l’espectador es perdi anant a buscar crispetes a la cuina. Fem un repàs de la història que ens ocupa i situem-nos al 14 de gener: és el dia que el president fa la roda de premsa per defensar la seva gestió del cas de les inscripcions de Dani Olmo i Pau Víctor. Laporta es nega, per confidencialitat, a donar els noms de les dues empreses de Qatar i els Emirats Àrabs que hi ha al darrere de l’operació dels seients VIP. Sí que admet, però, que La Lliga veu problemàtic el pagament que ve dels Emirats i, per això, el vistiplau no arriba a temps. Espectador, això és important.
La història avança i emergeix un nom malgrat l’opacitat del club: New Era. Espectador, de què et sona aquest nom? "Ep! Un moment… coincideix amb l’empresa de primer nivell que el club va anunciar que es faria càrrec de la connectivitat 5G del Camp Nou!". Bingo! L’acord es va anunciar al novembre, de la mà d’Orange. Amic espectador, deixa les crispetes que ara apareix un personatge nou: Ruslan Birladeanu. És un empresari moldau de currículum estrany que va estar implicat en un escàndol de frau immobiliari al seu país i que ha tingut negocis amb Dani Alves. Birladeanu és als dos llocs: a l’operació dels seients VIP i al capdavant de la tecnologia 5G; als Emirats i a Barcelona. Fundada amb un capital de 3.000 euros, la seu catalana és un pis particular a Sant Andreu amb una bústia com la teva. Si hagués sigut una caravana hauria recordat massa el Barçagate i els homenatges a Bartomeu no calien: l’herència i tal…
Ara mateix, un personatge recurrent, Javier Tebas, es fa l’ofès davant del CSD amb les seves al·legacions. El seu paper ambivalent et confon i és normal. Pots preguntar-te: "Si tant sospitava dels moviments de Laporta, per què La Lliga va acabar validant l’operació dels seients VIP el 3 de gener?". Hi ha un altre dubte que et pot sorgir: "Per a què serveix actualment el departament de compliment normatiu del Barça?". N’hi ha més: "Per què la majoria de directius i executius que veuen que tot això grinyola, trien ser-ne còmplices?" Espectador, no et distreguis: aquesta sèrie dolenta encara tindrà més capítols. Al soci no se’l pot enganyar… o sí? Com era allò de menjar-se les mentides amb patates?