Barça

El nou Camp Nou tindrà un espai per allotjar les cendres de culers difunts

Els preus dels 26.000 columbaris que comercialitzarà el Barça oscil·len entre els 250 i els 6.000 euros

L’Spotify Camp Nou durant les obres de remodelació, 
a l’agost.
ARA
31/10/2023
2 min

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest dimecres un nou projecte inclòs en la remodelació del Camp Nou que consisteix en la creació d’un memorial cinerari per a tots aquells socis i aficionats que desitgin que les seves restes mortals descansin eternament en el temple del barcelonisme. A escassos metres de la gespa de l'estadi, els culers podran vincular per sempre la seva passió pel club, pels seus colors i per tots els moments viscuts.

Sota el nom Memorial FC Barcelona, el club, juntament amb l'empresa Eternal Sports Memorial, que també va impulsar el memorial al camp de l'Espanyol, ha dissenyat un projecte integral destinat a retre homenatge a l’afició. L’espai no només estarà destinat a allotjar les cendres de les persones més culers, sinó que també disposarà de 180 metres quadrats per col·locar fins a 9.000 plaques commemoratives per a tots aquells seguidors que, en vida, vulguin tenir el seu nom al costat de les grans estrelles i personalitats del Barça, i que formaran part també d’una de les zones més solemnes que tindrà el futur Camp Nou.

Amb una capacitat per a 26.600 columbaris, dins l’estadi i en un espai privilegiat, les urnes funeràries quedaran ocultes darrere de grans murals que il·lustraran moments històrics de l'entitat, com ara alguns dels èxits més llegendaris. Records inoblidables que també han ocupat un espai important en la vida de tots els culers que descansaran en cadascun dels columbaris. A més, hi haurà un espai comú per guardar-hi les cendres.

Imatge promocional de les urnes que vendrà el Barça.

Un espai commemoratiu ple de sentiment culer

El columbari serà un espai diàfan i estarà distribuït a partir de quatre elements. Quatre cubs il·luminats simulant unes claraboies i on la llum que contindran representarà una al·legoria a la continuïtat de la vida i aquesta connexió amb el temple blaugrana, cosa que permetrà mantenir el vincle emocional entre l'afició i la institució. En el cas de les plaques commemoratives, es col·locaran en una paret de vidre i retroil·luminada amb llums led.

Pel que fa a la seva comercialització, els preus dels columbaris oscil·la entre els 250 i els 6.000 euros, en funció del termini de la cessió, i en el cas de l’àrea comunitària, el preu és de 1.500 euros. Per la seva banda, les plaques commemoratives tindran un cost de 300 euros. Aquesta via de negoci s'emmarca també en el pla perquè el nou Camp Nou generi més ingressos que el vell.

Tots els socis comptaran amb un accés anticipat i, a partir d'aquest 31 d’octubre, qui hi estigui interessat tindrà dues setmanes de preferència respecte a la resta de públic per poder adquirir l’espai que desitgi. En aquest sentit, el Barça i Eternal Sports Memorial han habilitat una pàgina web amb tota la informació.

stats