Les notícies amagades del Barça

BarcelonaUna persona mossega un gos, uns periodistes ho documenten i ho publiquen i altres mitjans de comunicació fan els ulls grossos i només destaquen les declaracions posteriors de la persona negant que ha mossegat el gos. Això ha passat durant les últimes setmanes (i fa anys que té lloc amb qualsevol president) amb dues notícies relacionades amb el Barça: la del Què t'hi jugues de SER Catalunya sobre el fet que Deco, el director esportiu, va cobrar sencera mitjançant un fons d'inversió la comissió procedent del club blaugrana del fitxatge de Raphinha, un futbolista que representava en el moment del traspàs, i la que vam publicar a l'ARA sobre la subhasta anòmala de l'NFT d'Alexia Putellas.

Deco va ser molt astut dimecres passat acceptant ser entrevistat al Què t'hi jugues en el mateix moment en què els periodistes explicaven la notícia. Molt poques vegades la persona esquitxada per una informació negativa s'ofereix a donar la seva versió dels fets al mateix mitjà que l'està fent pública en aquell moment. Amb la seva valenta manera de gestionar la situació, Deco, que a més té facilitat per comunicar-se, va aconseguir que la notícia perdés part de l'ona expansiva que hauria tingut si els periodistes l'haguessin explicat sense la seva presència. I va fer una cosa que era conscient que funcionaria molt bé a l'hora de desviar el cop: donar titulars esportius.

Cargando
No hay anuncios

El gran problema és que una bona part dels mitjans de comunicació van caure en la trampa (qui sap si voluntàriament o involuntàriament) de destacar unes declaracions que no van revelar gaire cosa sobre l'actualitat del Barça per sobre de la notícia de l'entrevista. Les suposicions al voltant de la piloteta per davant, una altra vegada, del periodisme. Però, almenys, aquesta vegada hi havia l'excusa agafada amb pinces que els dos aspectes formaven part de la mateixa entrevista.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, no van comptar ni amb aquesta excusa els mitjans que van publicar el comunicat del Barça desmentint la notícia de l'ARA sobre la subhasta anòmala de l'NFT d'Alexia, de la qual no es van fer ressò fins que el club va moure fitxa hores després. Quin sentit té donar al lector un desmentiment d'una cosa que no li has explicat? Només contribueixes (qui sap si voluntàriament o involuntàriament) a fer que li quedi la sensació que una notícia que no li has permès conèixer és mentida. Aquests mitjans, per cert, no van tornar a mencionar el tema malgrat que, els dies posteriors al comunicat del Barça, l'ARA va publicar dos articles més aportant noves proves que evidenciaven les anomalies de la subhasta.