Barça
Esports Barça 23/02/2022

Nàpols-Barça: una "guerra futbolística" per recuperar el prestigi perdut

Xavi admet que la visita al Maradona és una "prova de foc" per valorar si l'equip ja està a punt per competir als grans escenaris

3 min
Pedri i Ferran Torres, inseparables, a punt per volar a Nàpols.

BarcelonaUn altre escenari de caixa o faixa per al Barça de Xavi Hernández. I ja en portem uns quants des que el tècnic egarenc va agafar les regnes del primer equip blaugrana a mitjans de novembre de l’any passat. El d’aquest dijous a Nàpols (21 h, M. Liga de Campeones) s’emmarca en el purgatori de l’Europa League, que la culerada tasta enguany –no ho feia des del 2004– després de comprovar com la Champions es convertia en una quimera ja a la fase de grups. La consolació tindrà futur en funció del que passi en un estadi carregat d’història, el mític San Paolo, rebatejat fa poc amb el nom de Diego Armando Maradona. Contrariat per l’escassa renda que els seus homes van aconseguir fa una setmana al Camp Nou (1-1), Xavi espera que el segon i definitiu assalt en terres italianes serveixi per convertir les millores advertides sobre la gespa en un bitllet per als vuitens de final.

En la roda de premsa prèvia al partit, l’entrenador del Barça va vaticinar una “guerra futbolística” amb el Nàpols, un rival que creu que té “nivell Champions” malgrat trobar-se’l a l’Europa League. Xavi sospita que el conjunt de Luciano Spalletti sortirà a mossegar des del primer minut i voldrà governar el partit des de la possessió, cosa que no va fer durant gran part del matx de dijous passat a Barcelona. La intenció dels blaugranes no és només passar ronda per il·lusionar-se amb un títol que seria versemblant guanyar, sinó recuperar un tros del prestigi perdut durant els últims anys a Europa, amb les derrotes sonades contra el Roma, el Liverpool, el Bayern Munic o el París Saint-Germain. “No em toca opinar del que ha passat altres anys, però hem de posar el focus en el model de joc, que s’ha anat perdent amb el temps i s’ha de recuperar. Tenim al davant una gran prova de foc per saber on som, una revàlida molt important per saber si hem tornat o si encara ens queda per tornar a competir”, va dir en aquest sentit el vallesà, que recupera Piqué a l’eix en relació al partit de diumenge a València i té per triar i remenar per formar tant la medul·lar com la davantera, on Gavi i Adama podrien ser suplents malgrat el seu bon estat de forma.

Ter Stegen llegeix la premsa

A la porteria hi haurà segur Marc-André ter Stegen, que ahir va trencar un silenci que durava mesos. El porter alemany no està tenint una temporada gaire encertada perquè el seu joc acusa els problemes que pateix des de fa fos anys al tendó rotulià del genoll dret. Tot i això, continua sent indiscutible sota pals. “Estic treballant per ser millor després de la lesió. Soc conscient que s’ha escrit alguna cosa per tirar benzina al foc, que sé que us agrada, però jo estic tranquil amb el rendiment que tinc perquè m’analitzo i sé quines coses faig bé”, va etzibar Ter Stegen en un perfecte castellà, com és habitual en ell.

En termes col·lectius, el de Mönchengladbach va fer una balanç optimista de l’aportació de Xavi: “Estem jugant molt millor que fa uns mesos. La identitat del club es veu al camp, amb molta gent jove. Les últimes setmanes hem fet un pas endavant i hem millorat en molts aspectes. Estic content amb el rendiment que hem donat”. Es referia sobretot al partit contra l’Atlètic de Madrid a casa (4-2) o a la victòria a domicili de fa uns dies a Mestalla (1-4), dos precedents als quals vol agafar-se el Barça per assolir la classificació contra un Nàpols que perd Anguissa per sanció en relació al compromís d’anada. Spalletti tornarà a confiar en l’amenaça d’Osimhen en atac, en l’experiència de Koulibaly en defensa i en la imaginació de Zielinski i Fabián al mig del camp. 

Sense valor doble dels gols

La pugna entre catalans i napolitans només es podrà desfer amb un triomf d’un o altre equip, perquè el valor doble dels gols a camp contrari ja no computa en les eliminatòries europees. Si la igualada es manté després de 90 minuts i una pròrroga, els penals decidiran.

stats