Apunts en calent

'Milanització' completada a Munic: els apunts en calent del Bayern-Barça

A curt termini, la recuperació hauria de passar per reforçar l'equip

2 min
Coman pugnant amb Gavi durant el Bayern-Barça.

BarcelonaDerrota clara i merescuda a Munic i victòria plàcida del Benfica contra el Dinamo de Kíev. El Barça cau a la Champions i haurà de jugar l'Europa League. A continuació, els apunts en calent de la nit a Alemanya.

Venjança ben entesa. Tercera bufetada en un any i mig del Bayern al Barça. Tercera demostració fefaent que l'equip blaugrana no està per competir per coses grans a Europa. La d'aquest dimecres a l'Allianz fa fins i tot una mica més de mal, perquè els alemanys no s'hi jugaven res i es van imposar quasi xiulant, sense esforç aparent. També és cert que Nagelsmann no va escatimar recursos i va plantar una alineació sense rotacions, aliena al tràmit del seu conjunt. Quan es refaci, que es refarà, el Barça s'hauria de revenjar de tanta voracitat. El problema serà arribar a temps abans no es retirin Müller o Lewandowski.

Felicitats a tothom. Van marxar Messi i Griezmann i la resposta va ser demanar cedit Luuk de Jong, perquè Memphis i el Kun ja estaven fitxats d'abans. A curt termini, la recuperació hauria de passar per reforçar l'equip. Però no serà fàcil, perquè al ja conegut inconvenient salarial que es trobarà el Barça per operar al mercat d'hivern, s'hi sumarà ara el petit detall que els grans jugadors s'ho pensaran dues vegades abans d'anar a l'Europa League. Es completa la milanització del Barça. Feinada per a Xavi. Felicitats a tothom. Sobretot als responsables de 10 anys d'imprudència al capdavant de la nau.

Dest contra Davies. Fa gràcia recordar que el Bayern va rivalitzar amb el Barça, fa un any i escaig, pel fitxatge de Dest. I que els alemanys van tornar a interessar-se pel lateral culer al mercat estival. La pregunta és: ¿exactament per a què? Si no és per fer negoci, costa d'entendre. Bàsicament, perquè Pavard i Davies li donen unes quantes voltes. Especialment Davies, que es va prestar a fer-li una demostració a la cara de com s'ha de comportar un futbolista de banda. I això que és només un dia més vell que ell. Quina bèstia. Fins i tot es va cruspir Araujo, que és molt fiable en la marca.

El que hi ha no rendeix. Un altre dels retratats de la nit muniquesa va ser Mingueza, que va entrar pel lesionat Jordi Alba i va patir un malson amb Coman. S'ha acabat el hype amb el vallesà, sí, però mai hauria de capitalitzar les crítiques en un equip amb Piqué, superat un dia més contra grans davanters; Memphis, un atacant amb més pa que formatge; o Ter Stegen o Frenkie de Jong, dos jugadors poc avesats a demostrar en grans escenaris per què se'ls considera dels millors del món en la seva posició. El porter ja ha amortitzat el seu fitxatge, però De Jong encara no. I ja van massa nits europees a remolc.

stats