Barça

Lewandowski evita la primera revinclada del Barça de Flick

El davanter polonès exhibeix galons i marca dos gols en l'amistós contra el Milan

BarcelonaUn empat (2-2),una victòria (1-2) i un altre empat (2-2). Aquest és el balanç, pel que fa a resultats, del Barça en la gira nord-americana de pretemporada que aquest dimecres ha posat el seu punt final. Però, més enllà dels marcadors, les sensacions que deixa l'equip blaugrana a les beceroles d'un nou projecte són les d'un col·lectiu que vol ser competitiu amb pilota i sense, que té el manament de mossegar els rivals sigui quin sigui l'escenari i que vol aprofitar l'impuls dels joves en un context de complicació econòmica. Amb aquest esperit, i amb Robert Lewandowski com a finalitzador privilegiat, el conjunt català ha reaccionat a temps per evitar la primera revinclada aquest estiu contra el Milan, el subcampió del Scudetto. El veterà davanter centre afina la punteria quan falta una setmana i pocs dies per a l'inici de la Lliga.

A diferència del dia del Manchester City, l'equip de Hans-Dieter Flick no ha tingut la ràtio d'efectivitat de cara davant del conjunt rossonero. De fet, al minut 15, ja perdia 0-2 després de concedir dues ocasions als dominis d'un Ter Stegen poc inspirat. La primera l'ha materialitzat l'exmadridista Jovic en una acció clàssica d'ariet en què ha fet valer la seva corpulència per imposar-se a la marca d'un inexpert Sergi Domínguez, si bé ha sigut Gündogan qui ha quedat retratat a l'inici de la jugada, incapaç de córrer cap a casa per destorbar una transició de Musah i Chukwueze per la dreta. Tampoc ha minimitzat Casadó –titular per tercer amistós consecutiu i l'únic jugador que ha completat els 90 minuts– la desmarcada des de segona línia de Pulisic, autor del 0-2 amb una centrada-xut que s'ha acabat colant a la porteria blaugrana.

Cargando
No hay anuncios

En el primer parcial, el Barça ha patit en defensa cada vegada que el Milan arribava a la zona de tres quarts amb oxigen als pulmons, idees al cervell i sobretot quan Rafa Leao amenaçava per l'esquerra. El portuguès ha superat Valle sempre que s'ho ha proposat, cosa que ha dut Flick a tapar la fuga amb Kounde, que ha disputat els seus primers minuts en la pretemporada, després del descans. Abans de la mitja part, però, el Barça ha compensat la feblesa al darrere amb bones dosis de clarividència en atac que han obligat a destacar Torriani, autor de tres aturades de mèrit vitals perquè el Milan no perdés la renda favorable. El joveníssim porter italià –quina carona de nen– ha negat dues dianes a Raphinha, que ha arrencat a cama natural, i una a Lewandowski, que s'ha refet i ha marcat l'1-2 amb un bon llançament col·locat des de la frontal de l'àrea. El polonès, que d'aquí a uns dies en farà 36, pateix en el cos a cos i de vegades no arriba a la pressió, però continua sent una garantia en la rematada.

Cargando

Victòria 'rossonera' als penals

En la segona meitat, Flick ha recuperat el doble migcentre Bernal-Casadó, ha obert el camp amb Junyent i el seu Barça no ha trigat a veure millores rellevants sobre la irregular gespa del M&T Bank Stadium. La pressió sobre la sortida del Milan s'ha intensificat i el dinamisme de Raphinha, que ha centrat la seva posició, ha patrocinat l'empat blaugrana. El brasiler ha trobat Pau Víctor a l'espai perquè posteriorment habilités Lewandowski, que ha rematat a plaer per tornar a superar Torriani. Si Xavi Hernández hagués continuat a la banqueta culer, l'ex del Bayern ho hauria tingut pelut per tenir la continuïtat que albira amb Flick, un tècnic que el coneix a la perfecció. Lewy serà indiscutible en els plans de l'alemany. El contrari sorprendria Laporta i possiblement contrariaria l'ínclit Pini Zahavi, el representant que els ha dut a Barcelona.

Cargando

Sense Leao, Pulisic ni Jovic, substituïts pels volts del descans, el Milan ha perdut capacitat intimidatòria i gairebé no ha inquietat en tota la segona meitat. El Barça no ha aprofitat la passa enrere dels italians per tornar-se a avançar en el marcador. Així, amb el 2-2 inamovible després de 90 minuts, la pugna s'ha resolt en el llançament de penals, en què els blaugranes han caigut a la mort sobtada, quan Faye ha fallat el sisè intent.

L'últim test de pretemporada abans del començament oficial de la campanya serà dilluns que ve en el Gamper. El rival serà el Mònaco. Encara hi ha entrades disponibles per a la reestrena de Montjuïc en clau blaugrana.

Cargando

Barça 2 (3) - 2 (4) Milan Fitxa tècnica del partit

• Barça: Ter Stegen (Iñaki Peña, 61'); Álex Valle (Kounde, 46'), Sergi Domínguez (Cuenca, 78'), Lenglet (Iñigo Martínez, 61'), Gerard Martín (Faye, 78'); Christensen (Bernal, 46'), Casadó; Pau Víctor (Guille Fernández, 78'), Gündogan (Junyent, 46'), Raphinha (Toni Fernández, 78'); i Lewandowski (Vitor Roque, 78'). Entrenador: Hansi Flick.
  • Milan: Torriani; Saelemaekers, Tomori (Zeroli, 88'), Thiaw (Kalulu, 88'), Terracciano; Loftus-Cheek, Musah (Adli, 62'); Chukwueze (Cuenca, 78'), Pulisic (Okafor, 62'), Rafa Leao (Bennacer, 46'); i Jovic (Calabria, 46'). Entrenador: Paulo Fonseca.
  • Gols: 0-1 Jovic (10'), 0-2 Pulisic (15'), 1-2 Lewandowski (22'), 2-2 Lewandowski (60').
  • Àrbitre: Victor Rivas (Estats Units).
  • Targetes grogues: Gerard Martín (37'), Casadó (69'), Junyent (84'), Guille Fernández (86').