Barça

Llum verda del CSD per a les inscripcions d'Olmo i Pau Víctor

L'organisme dona la raó al club blaugrana i permet que els dos futbolistes estiguin inscrits a la competició, almenys de manera temporal

BarcelonaEl Barça donava per fet que Dani Olmo i Pau Víctor rebrien la cautelar i aquest dimecres, una hora abans de jugar la semifinal de la Supercopa a Jidda contra l'Athletic Club, el club n'ha obtingut la confirmació oficial per part del Consell Superior d'Esports (CSD). L'organisme accepta el recurs presentat pel conjunt blaugrana i autoritza que els dos jugadors, que s'havien quedat sense fitxa el dia 1 de gener, tornin a estar inscrits a la competició provisionalment. Això sí: no podran jugar la semifinal, ja que la seva llicència no estarà donada d'alta fins demà, dijous 9, expliquen fonts blaugranes. Ara li tocarà parlar al president Joan Laporta, que s'havia compromès a donar explicacions un cop coneguda la resolució. Probablement parlarà aquest dijous des de l'Aràbia Saudita.

El club confiava que rebria una resposta abans de començar la competició que es disputa al país saudita. I així ha estat, malgrat que la ministra d'Esports havia donat allargs aquest mateix dimecres al matí. En declaracions a RNE, Pilar Alegría desmentia que el CSD ja hagués pres una decisió i que fos favorable als interessos blaugranes. De fet, deia que s'havien d'estudiar al·legacions de les diferents parts. Però les informacions que havien aparegut publicades en alguns mitjans anaven ben encaminades. Finalment la resolució ha arribat i ha estat positiva per als interessos del club. Joan Laporta, que se la jugava en aquest conflicte, pot respirar tranquil. Almenys de moment. Segons fonts governamentals, aquesta mesura pot allargar-se fins a sis mesos, cosa que garantiria que els jugadors poguessin disputar tot el que queda de temporada amb el Barça. El 8 de juliol, quan expirés el termini, els futbolistes podrien estar inscrits de manera normal, perquè aleshores ja haurà començat la temporada 2025/26.

Cargando
No hay anuncios

La cautelar ha arribat poc abans de les set de la tarda i Laporta l'ha celebrada al més pur estil Laporta: un crit que li ha sortit de l'ànima i una botifarra llançada en l'aire. En l'argumentació, el CSD destaca que si no dona la cautelar –mentre s'estudia de fons el recurs– el Barça podria patir un perjudici esportiu molt important, ja que els futbolistes es quedarien sense disputar el primer títol de la temporada. També observa que això podria anar en perjudici de la selecció espanyola, perquè sense llicència Dani Olmo no podria anar convocat amb la roja.

Cargando
No hay anuncios

El text del CSD ha estat el darrer succés en matèria institucional d'un dimecres llarguíssim en clau blaugrana. Per primera vegada parlava un portaveu del club –en aquest cas la vicepresidenta Institucional, Elena Fort, entrevistada a Rac1– parlava sobre el cas. El mateix dia Jordi Farré, dues vegades precandidat a la presidència, donava explicacions sobre la moció de censura que havia de presentar aquesta setmana però que finalment ha posposat a l'espera que s'hi afegeixin altres grups opositors. I tot plegat, enmig de la denúncia d'una vintena de socis, que s'han adreçat a les oficines del club per fer una denúncia a la comissió de Disciplina del Barça sol·licitant la inhabilitació de Joan Laporta per la gestió del cas Olmo-Víctor.

El relat de la crisi

Coneguda la resolució favorable, el Barça potser ho tindrà una mica més fàcil per imposar el seu relat. A l'espera de sentir el president, és just el que intentava fer Elena Fort a l'entrevista, en què defensava la gestió de la directiva, negava improvisació en la recerca d'ingressos per aconseguir fair play financer i assenyalava els estaments federatius –la Federació Espanyola i la Lliga– com a principals responsables de la situació en la qual es troba actualment el Barça. Una entrevista feta només tres hores abans que Jordi Farré, acompanyat del soci Marc Cornet (Seguiment FCB), hagués enviat tot de retrets cap a Laporta, a qui acusava de "corrupció" conjuntament amb la resta dels membres de la junta. La moció de censura no té data, però assegura que "és qüestió de dies". "És igual qui ho faci, nosaltres hi donarem suport. L'enemic és fort, però la situació és insostenible i el dany reputacional, irreparable", afegia Cornet.

Cargando
No hay anuncios

"La moció de censura és imminent i el meu objectiu és treure aquesta junta directiva de Laporta del Barça", deia Farré abans de saber què diria el CSD. El dubte és saber si la resolució frenarà del tot aquesta moció o es mantindrà. Sigui com sigui, ell ho té clar: "Tots els membres de la junta han de dimitir. Uns per corrupció i d'altres per permetre-la", afegia, a la vegada que criticava Font de fer "tacticisme electoral". "Conec el personatge i vol ser el rei de l'oposició, però després li falta valentia i s'amaga darrere els grups". Farré carregava contra tothom, i basava la seva crítica a Laporta, més enllà de la gestió de les inscripcions, en la venda dels seients vip del futur Camp Nou al fons d'inversió de Dubai i en el contracte amb Nike. I, sobre aquest últim, la comissió de Darren Dein. "S'ha endut gairebé 60 milions. ¿Realment era necessària aquesta comissió per a algú que ha estat 25 anys cobrant del club?"

Cargando
No hay anuncios

Les paraules d'Elena Fort

Algunes de les respostes que exigia Jordi Farré les donava Elena Fort. La vicepresidenta creu no es pot acusar la directiva d'improvisació: "No s'ha anat al límit, això no és cert. Se'ns ha fet un judici sumaríssim sense tenir informació de què ha passat". Segons la seva versió, la proposta de la venda dels seients vip va arribar a mitjans de novembre. I aleshores estaven segurs que l'acord amb Nike ja permetria arribar a la norma 1:1. "Això ens van dir [referint-se a la Lliga], però hi ha hagut canvis i hem hagut d'accelerar una operació paral·lela. La negligència no va ser culpa del Barça".

Cargando
No hay anuncios

La vicepresidenta i portaveu donava alguns detalls dels seients vip venuts, tot i que no podia precisar a qui s'havien venut. Deia que són 470 localitats, un 5% del total d'hospitality de què disposarà el Camp Nou un cop acabat. I que els han venut al preu de mercat que constava al fons de titularització signat amb Goldman Sachs en el seu dia. És a dir que, segons el seu punt de vista, donen "estabilitat" perquè garanteixen uns ingressos que fins ara només tenien pressupostats. També admetia les "contradiccions" per fer pactes amb Dubai ara, quan el 2010 criticava les relacions del Barça, aleshores presidit per Sandro Rosell, amb governs de l'Orient Mitjà. Per acabar, relativitzava la comissió amb Darren Dein pel contracte amb Nike i assegurava que l'operació havia rebut el vistiplau del compliance del Barça, Sergi Atienza.