Apunts en calent

Jugar-se el cap per dir la veritat: els apunts en calent de l'Almeria-Barça

Xavi assegura la segona plaça a la Lliga, però fa enfadar els seus 'haters' a la junta

3 min
Xavi Hernández, abans del partit del Barça a Almeria.

BarcelonaVictòria del Barça a l'estadi del cuer de Primera en un partit sense gaire història. Amb aquest marcador (0-2), els culers asseguren virtualment la segona plaça a la Lliga. Amb sis punts per disputar-se, són quatre els que tenen d'avantatge sobre el Girona. A continuació, uns apunts en calent del partit i també sobre l'actualitat de les últimes hores al club.

Anar al carrer per dir la veritat. En la prèvia de la visita a Almeria, Xavi va fer un Schuster, que vol dir passar-se de sincer. Si l'alemany va expressar abans d'un clàssic del 2008 que era impossible que el seu Madrid guanyés al Camp Nou, el terrassenc va omplir-se la boca dimecres per lamentar les misèries econòmiques del club de la seva vida i admetre una mala planificació de la plantilla. A Schuster, fer pública la veritat –sí, aquell primer Barça de Guardiola era invencible– li va costar el càrrec. I ara resulta que a Xavi li pot passar tres quarts del mateix. El pecat: ser prudent i no comprar el relat de sopars de duro que tant agrada a alguns directius.

De cop, la continuïtat de Xavi torna a perillar. Tant és que l'entrenador tingui a tocar la segona posició a la Lliga després de la dolorosa derrota a Girona. Tampoc importa que tres setmanes enrere renovés els vots públicament en una roda de premsa difícil d'empassar. El Barça actual, en què tot pot ser negre l'endemà de ser blanc, no és més que un reflex de la gestió nocturna (i poc ètica) que Laporta i els seus amics van fer per "reunir" 124,7 milions de qualsevol manera per no quedar malament després de guanyar les eleccions de la lona. Hisenda hi ha posat el focus i el soroll institucional augmenta al mateix temps que creix la temptació de voler-lo silenciar amb el cap d'un tècnic discutit a dins i fora del club. Si es consuma l'escalfada, costarà diners: Xavi i el seu staff van renovar per 12 milions bruts a percebre el curs vinent.

Un mèrit considerable. Sí, amb el panorama que tenim, es fa molt difícil comentar un partit de futbol. Però és injust passar de puntetes sobre els dos gols de Fermín López, que s'ha erigit en una de les millors notícies de la temporada blaugrana. L'andalús n'ha fet nou, una xifra espectacular per ser un migcampista debutant abonat a jugar estonetes. A Almeria, a més, va obrir el marcador a centrada d'un altre jove de La Masia, Héctor Fort, titular a la banda esquerra de la defensa en detriment de Cancelo. El camí del Barça ha de ser aquest: deixar de vendre fum, abandonar operacions cares i que generen dubtes com la de Vitor Roque i encomanar-se al talent esculpit i treballat a casa.

Les cares, Robert, les cares. Protagonista a la prèvia del desplaçament a Almeria per aparèixer en l'entrenament abans que els seus companys, Lewandowski va tornar a abandonar el partit abans del que hauria desitjat. El polonès encara confia a revalidar el pitxitxi i veia en el cuer una víctima propícia per acostar-se a Dovbyk, però Xavi va decidir retirar-lo de la gespa al minut 68 i deixar-lo sense marcar. Igual que dilluns contra la Reial, Lewy va arribar a la banqueta amb cara de pocs amics i una salutació poc afectuosa cap al seu entrenador. Els cracs són així (encara que tinguin 32 milions assegurats la temporada que ve quan el seu rendiment va a la baixa).

stats