Apunts en calent
Esports Barça 24/04/2023

Que Messi no desviï Laporta del més important: els apunts en calent del Barça - Atlètic de Madrid

És imprescindible que Laporta tregui d'on no n'hi hagi per regularitzar la situació de dos colossos vitals

3 min
Ronald Araujo

BarcelonaVictòria agònica del Barça contra l'Atlètic de Madrid per fer un pas més cap al títol de Lliga. Un gol de Ferran Torres va servir per assegurar els tres punts al Camp Nou. A continuació, uns apunts en calent.

No podia ser d'una altra manera. El Barça més binari de la història havia de solucionar aquest duel frontissa cap al títol tancant la seva porteria i amortitzant l'únic gol marcat en 380 minuts. Fa una il·lusió especial fer-ho així contra Simeone, un entrenador amant d'aquesta doctrina. I es fa imprescindible aplaudir el coratge col·lectiu d'un equip construït des dels fonaments, amb un porter i un central colossals. Perquè sí, Ter Stegen va saber mantenir el 0-0 en un moment crucial gràcies a una altra aturada de campionat. I Araujo va esbandir tota l'aigua que amenaçava la casa amb un físic dominant i un esperit puyolesc. És imprescindible que Laporta tregui d'on no n'hi hagi per regularitzar d'una vegada el nou contracte de l'uruguaià i també el de Gavi, un altre dels colossos d'aquest Barça més patidor que brillant. Quan això estigui solucionat, endavant amb la resta.

Vendre per comprar. Les portades i els flaixos de la tarda de Sant Jordi al Camp Nou seran per a Ferran Torres, autor d'un gol psicològic que l'Atlètic de Madrid no ha pogut capgirar. El valencià va ser la sorpresa d'una alineació amb el ben trobat De Jong i va correspondre la confiança amb un xut precís que espanta els fantasmes del Barça després de tres partits en caiguda. No esguerrarem el petit moment de glòria de l'exdavanter del City, que va reivindicar el seu nom per celebrar la diana. Però és igualment just recordar que, en el còmput global de la campanya, el seu paper no ha estat a l'altura del que es va pagar per ell. Així, si aquesta aportació no té continuïtat abans d'acabar el curs, el Barça ha de ser expeditiu en un context en què, tornant al paràgraf anterior, hi ha peces més importants que ballen. Si Ferran no abandona la intranscendència, cal fer servir aquest gol a l'Atlètic per atraure possibles compradors, i no per donar-li una tercera temporada que no es mereixeria.

Talent malbaratat. No és agosarat dir que Griezmann és ara mateix el millor jugador de la Lliga. El tram de curs que està fent després del Mundial és d'un altíssim nivell, com bé va demostrar al Camp Nou. L'any passat li va costar recuperar els quirats durant la cessió que el Barça va tancar amb l'Atlètic de Madrid per estalviar-se el seu sou. Però enguany, una vegada confirmada la seva venda matussera al club madrileny, torna a ser el que era. De fet, ens recorda que si no hagués hagut de conviure amb un tal Messi a l'equip blaugrana, hauria pogut desplegar el seu talent amb menys cotilles. Quan se li demanava justificar els diners que va costar, coincidia amb el millor del món en la seva posició. I quan, després d'aquell fatídic 5 d'agost del 2021, hauria pogut liderar l'atac del Barça, el club no se'l va poder permetre. Trist malbaratament. Sobretot perquè ara ens volen explicar que Messi, amb quasi 36 anys, tornarà per solucionar tots els mals.

Fitxatge preventiu. Sense Christensen, la defensa del Barça té un forat al perfil esquerre de l'eix. Xavi l'intenta omplir amb Marcos Alonso i Eric Garcia, però no és el mateix. El pedaç es nota especialment en el cas del madrileny, lateral reconvertit que només ha fet un partit notable de central, al clàssic de Copa al Bernabéu. Amb bon criteri, el tècnic culer el va substituir per Eric en la segona part davant de l'Atlètic, però el de Martorell tampoc ofereix les millors garanties. S'entén, per tant, que davant de la possible venda de Christensen per generar fair play financer, el Barça es curi amb salut amb Iñigo Martínez, un dels marcadors més experimentats de la Lliga.

stats