Barça

La inscripció més desitjada acaba amb les nits amargues de Vallecas: els apunts en calent del Rayo-Barça

El conjunt blaugrana es va emportar els tres punts (1-2) gràcies a uns 45 minuts il·lusionants de Dani Olmo

Dani Olmo va revitalitzar el Barça a Vallecas.

BarcelonaEl Barça va mostrar dues cares a Vallecas davant el Rayo Vallecano. Una primera part insípida i preocupant i una segona notable amb un culpable principal: Dani Olmo. La reacció va servir per guanyar (1-2) amb un gol de Pedri i un altre del terrassenc que van remuntar l'inicial d'Unai López. A continuació, uns apunts en calent.

Debut decisiu de Dani Olmo. L'estrena com a jugador del Barça del terrassenc en el segon temps era més que recomanable tenint en compte la grisor blaugrana dels primers 45 minuts. Flick va donar-li entrada al descans en el lloc d'un insubstancial Ferran Torres i Olmo ja va aportar perill en la primera pilota que va tocar, i va provocar una acció que hauria pogut ser considerada com a penal. Va ser el primer tast d'un reguitzell de jugades seves que van canviar la dinàmica de l'enfrontament trencant línies, combinant, provant sort des de lluny (es va trobar amb el travesser), revitalitzant els seus companys i marcant el gol de la victòria. La inscripció de Dani Olmo, que va fer-se realitat dilluns a la tarda després de dos partits sense poder debutar a causa del fair play financer, ha tingut un rendiment immediat.

Illes desconnectades en el primer temps. El Barça no va encadenar les primeres possessions llargues de pilota fins al minut 35. Una d'elles va acabar amb la clàssica jugada de Lamine Yamal partint de la banda dreta i viatjant cap al centre de l'atac per buscar l'escaire dret del porter. Fins aquell moment, els tres atacants titulars, el mateix Lamine Yamal, Ferran Torres i, sobretot, Lewandowski, van estar esperant unes pilotes que no hi havia manera que arribessin. Ni Pedri, que s'havia presentat a l'enfrontament en línia ascendent, va aportar gaire notícies satisfactòries per a l'equip de Flick en aquest sentit fins que va tenir al costat Dani Olmo. Aleshores, sí. Pedri va originar i culminar el gol de l'empat.

Desconcert a la rereguarda. Si una de les teves millors virtuts es converteix en un defecte tens un problema greu. I això li va passar al Barça amb la sortida de pilota a Vallecas. Va acumular un naufragi rere l'altre a l'inici del partit, incapaç de superar la pressió atrevida del Rayo Vallecano. Fins i tot Ter Stegen, que no acostuma a errar quan inicia la jugada, també es va mostrar espès en aquesta faceta. L'error que va penalitzar el Barça en forma de gol en contra, però, va ser tirar malament la línia del fora de joc. Kounde va sortir a la foto de l'origen de la jugada que va acabar amb l'1-0 d'Unai López.

Ter Stegen protesta després d'una entrada del Pacha Espino.

La pedra de Vallecas. El Barça només havia acumulat decepcions al decadent i acollidor estadi del Rayo Vallecano des que Laporta va iniciar el seu segon mandat a la presidència del Barça. El curs 2021-2022 un gol de Radamel Falcao va derrotar el Barça de Koeman, a qui aquell dia de finals d'octubre del 2021 se li va acabar el crèdit. L'endemà de la desfeta va ser destituït. No gaire més sort va tenir Xavi Hernández a Vallecas com a entrenador. El curs 2022-2023 va perdre-hi per 2-1 i el 2023-2024 només va emportar-se un 1-1 gràcies a un autogol de Lejeune en el minut 82. Flick, de la mà de Dani Olmo, ha posat fi a la mala ratxa.