Futbol - Lliga

Un heroi inesperat i Ter Stegen donen els tres punts al Barça (0-1)

Luuk de Jong es vesteix de golejador a Mallorca i el porter alemany fa una aturada decisiva en dues accions que valen el triomf en un partit estrany

BarcelonaAmb Luuk de Jong com a heroi inesperat i amb Ter Stegen disposat a tornar a ser aquell porter que no fa tant salvava punts, el Barça va fer els deures i va marxar amb els tres punts al sarró de la seva visita a Son Moix després d'un partit estrany (0-1). Sí, estrany. Per què l'equip blaugrana, amb més d'una quinzena de baixes en gran part per culpa del coronavirus, va sortir a jugar amb un onze que fins i tot hauria semblat atípic per a un partit de la primera ronda de la Copa. Estrany perquè Ronald Araujo va haver de fer de lateral esquerre. Estrany perquè Gerard Piqué era l'encarregat de xutar a porteria els llançaments de falta. I, també, especialment estrany perquè la cerca del gol, el tresor més preuat en el futbol, va anar a càrrec d'una línia ofensiva tan inèdita que si no fos per culpa d'una pandèmia potser mai hauríem vist en un onze inicial del Barça: Ilias Akhomach, Luuk de Jong i Ferran Jutglà; un noi del filial nascut el 2004 que tot just havia jugat 45 minuts amb el primer equip, un ariet neerlandès que és al Barça gairebé per accident i un tercer atacant que està gaudint de la Primera Divisió amb el conjunt blaugrana després que l'Espanyol li negués aquesta oportunitat.

I la veritat és que tots tres van remar de valent perquè el Barça s'emportés el triomf davant d'un Mallorca que també tenia algunes baixes per coronavirus, la més destacada de les quals, la de Take Kubo, jugador que va passar pel planter del Barça i que ara juga cedit pel Reial Madrid al conjunt balear. En el retorn de les mascaretes a les banquetes i dels aforaments limitats, qui més va aprofitar la seva oportunitat va ser Luuk de Jong. El neerlandès, fitxatge anunciat en el darrer dia de mercat i de matinada, amb la llosa de ser el tercer davanter del Sevilla i amb l'únic aval de Ronald Koeman, havia tingut fins ara un rendiment entre ridícul i estèril, però a Son Moix es va vestir d'heroi. Tot i que el primer a fer intervenir Manolo Reina va ser Ilias, de les botes de De Jong va néixer la primera ocasió perillosa del partit, que l'ariet va enviar al pal després d'una passada deliciosa de Jutglà. Ni un minut després, però, va ser quan es va veure clar que el futbolista cedit pel Sevilla tenia ganes d'apaivagar les crítiques que el persegueixen gairebé des que va aterrar a Barcelona. El neerlandès va engaltar amb una rematada de tisora molt plàstica una centrada de Mingueza, però, de nou, el seu xut va topar en la fusta. En aquesta ocasió, amb el travesser.

Cargando
No hay anuncios

No seria fins a la tercera, però, que De Jong podria demostrar que, malgrat que té un peu i mig fora del Barça perquè Xavi no compta amb ell, encara se'n recorda de fer gols. Tot just abans del descans, en una nova centrada de Mingueza, aquest cop al segon pal, el neerlandès es va elevar per rematar a plaer una acció que va comptar amb la col·laboració de Reina. El porter del Mallorca, a banda de calcular malament la sortida, va quedar-se del tot venut després de relliscar. De Jong va enviar la pilota al fons de la xarxa amb el cap, però si no hagués rematat ell ho hauria fet Araujo, que havia entrat a l'àrea des de la banda: tot cor, tot empenta, pròpia d'un defensor que fins a la categoria juvenil havia jugat a l'Uruguai en posicions ofensives.

Nous debuts amb el primer equip

El joc de fer tots els papers de l'auca d'Araujo continuaria a la segona part, perquè si el Barça no tenia prou baixes, Óscar Mingueza i Nico van haver de demanar el canvi, sense cap lesió aparent però si fatigats i amb rampes a les cames. Clément Lenglet va actuar com a lateral esquerre i va enviar Araujo a la banda dreta, mentre que a Nico el va rellevar un altre jugador del filial: Álvaro Sanz, que malgrat jugar el trofeu amistós de la Maradona Cup al desembre, a Son Moix es va estrenar amb el primer equip en un partit oficial. No seria l'únic, perquè també ho va fer Estanis Pedrola, futbolista en edat juvenil que juga al filial, precisament, perquè força jugadors d'aquest conjunt estan reforçant el primer equip aquesta temporada. L'extrem de 18 anys, fitxat aquest estiu del planter del Reus, va substituir un Ilias que va anar de més a menys. Com tot el partit en general, amb una segona part dura i ensopida fins als darrers minuts, en què Ter Stegen (per fi) va tornar a ser Ter Stegen fent una gran aturada a una rematada a boca de canó de Jaume Costa. Els companys es van anar a abraçar amb l'alemany al final del partit.

Cargando

El Barça torna de Son Moix salvant un partit estrany i enceta el 2022 sumant els tres punts. A l'espera del retorn de la majoria dels titulars, Xavi dormirà una miqueta més tranquil perquè per a aquest Barça en transició i evolució cada triomf val el seu pes en or.