Font avisa Laporta: "La moció de censura no es pot descartar mai"
L'excandidat, segon a les últimes eleccions, defensa aquest mecanisme només "si hi ha delictes"
BarcelonaVíctor Font, el principal líder de l'oposició a la presidència del Barça que encapçala Joan Laporta, ha trencat el seu silenci aquest dimecres amb una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. L'empresari de Granollers, que va quedar segon a les passades eleccions per dirigir el Barça, ha valorat alguns aspectes de l'actualitat blaugrana: ha dit que la falta de títols és fruit del fet que "no s'estan fent les coses bé des de dalt" i ha acusat Laporta de dur l'entitat al "desgavell econòmic". "Amb Luis Enrique o Arteta [l'entrenador de l'Arsenal], fent les coses com les fem, no aniríem millor que amb Xavi", ha dit.
Font ha criticat que "qui pren les principals decisions esportives al Barça són amics, familiars i coneguts del president". En aquest sentit, l'excandidat ha dit: "Alejandro Echevarría, l'excunyat de Laporta, no té càrrec al club però està en totes les decisions esportives. Deco és soci i amic d'Echevarría, a banda de bon amic del president. Rafael Yuste és una bellíssima persona, però no se'l coneix pel seu recorregut en el món del futbol, i Laporta és un advocat futboler, com ho podria ser jo". Font ha afegit que, a diferència del d'ara, el primer Laporta president "sabia delegar, estava assessorat per Johan Cruyff i tenia un talent com Txiki Begiristain a la secretaria tècnica".
L'empresari de Granollers també ha carregat contra la gestió econòmica i ha dit que "està pitjor ara que fa tres anys": "No ho dic jo, hi ha 1.000 milions de pèrdues". També ha acusat Laporta de ser un president que "no té en compte els socis per a res". Preguntat per una possible moció de censura, una hipòtesi que havia aflorat en alguns col·lectius a partir de les xarxes socials els últims dies, Font ha dit que no és gaire partidari d'aquest mecanisme quan es tracta "d'errors de gestió, perquè tothom es pot equivocar".
Una moció de censura "si es travessen línies vermelles"
Això sí, ha avisat Laporta que "la moció de censura no es pot descartar mai perquè els culers han de poder defensar la institució": "Quan travesses línies vermelles o hi ha delictes, com en el tema del Bartogate". Això ha vingut a tomb d'una informació que ha publicat aquest dimecres El Periódico i que ja va explicar l'ARA en relació amb el fet que un proveïdor del club hauria ajudat a pagar el manteniment de l'aval que va permetre la presa de possessió de Laporta després de guanyar les eleccions. ISL Futbol Limited Liability Company, una empresa estatunidenca de màrqueting esportiu amb seu fiscal a Charlotte (Carolina de Nord) i oficina central a Miami (Florida), va ingressar 350.000 euros (401.135 dòlars) en un compte del Banc Sabadell el 22 de novembre del 2021 que està a nom de Joan Laporta i de tots els membres de la seva junta directiva.
Segons relata El Periódico, i en la mateixa línia del que va publicar l'ARA, aquest compte corrent solidari va ser obert el 15 de març del 2021, només dos dies abans que Laporta prengués possessió. Un dia després, aquest compte va rebre dos ingressos: un de 750.000 euros procedents de JBM Investments 2014 SL, propietat de l'empresari israelià Morris Moshe Benisty (exsoci de Laporta), i un altre de 700.000 euros de Capital Planet SL, l'administrador únic de la qual és Xavier Laporta, germà del president del Barça. Gràcies a això, els directius blaugranes van poder fer front al primer pagament de les comissions i les despeses de l'aval, que van ascendir a prop de 900.000 euros i van ser abonats dies més tard.
"Això no fa bona pinta, no fa bona olor. Sé que directius han demanat explicacions i no han obtingut transparència", ha dit Font sobre aquest assumpte. "Hi ha proves que hi ha pagaments per part d'un proveïdor del club per una despesa que hauria d'haver anat a càrrec dels directius. Espero transparència absoluta i que s'expliqui exactament de què va tot això", ha dit l'excandidat. "És molt fàcil assumir o pensar que a canvi d'aquest pagament s'ha donat negoci a un proveïdor del club, i això seria un fet molt greu", ha dit Font.
El Barça respon a la informació amb un comunicat
Aquest migdia, el Barça ha fet un comunicat respecte d'aquestes informacions referents al compte bancari dels directius del club. "Un cop constituït l’aval desmesurat de 124 milions d’euros, en què els directius van exposar el seu patrimoni personal, i que permetia formar l’equip de govern del club, els membres del consell de la junta van haver d’activar un compte col·legiat per sufragar les despeses del manteniment de l’aval", diuen, confirmant l'existència d'aquest compte que ja va exposar l'ARA i del qual Hisenda ha requerit informació.
"En aquest compte, els membres de la junta directiva van rebre ajuts en forma de préstec sense cap altra compensació. En el cas de l’empresa ISL Futbol Limited Liability Company, la seva aportació no va generar cap compensació addicional. A més, el FC Barcelona ha anat reduint en els darrers anys la seva relació mercantil amb aquesta empresa, iniciada el 2015, però ho ha fet per les millors oportunitats que ha trobat el club en el mercat, sense perjudici que la relació comercial continuï per l’alt grau de satisfacció rebut per les seves tasques", defensa el comunicat. Unes explicacions que arriben tard.
Víctor Font és accionista del diari ARA i va ser candidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona el 2021. Cap d'aquestes dues premisses afecten el rigor i la independència dels continguts d'aquest diari en relació amb la informació del FC Barcelona.