Barça

El primer fitxatge (de veritat) de Deco

Mentre treballa per fer firmar Dani Olmo, la gran aposta de l'actual director esportiu fins ara ha sigut Vitor Roque

BarcelonaMentre el Barça compta les hores als Estats Units per enfrontar-se al Reial Madrid en el clàssic estiuenc la matinada de dissabte a diumenge (1 h, TV3), Anderson Luis De Souza Deco s'ha quedat a Barcelona treballant en la confecció de la plantilla. Home de confiança del president Joan Laporta, fins ara l'única incorporació que compta amb el segell d'un director esportiu que mai va arribar a quallar ni amb Mateu Alemany, el seu predecessor a càrrec i amb qui va compartir bicefàlia, ni amb Xavi Hernández, és el brasiler Vitor Roque. L'ariet va arribar a partir d'una operació xifrada en 60 milions d'euros (30 fixos més 31 en variables).

Si bé el primer fitxatge d'Alemany va ser Ferran Torres, que tampoc ha acabat de rendir amb regularitat, l'executiu balear va tancar tractes a cost zero com l'arribada d'Andreas Christensen o Franck Kessié. El danès va ser un dels fitxatges destacats de la Lliga 2022-23 i l'ex del Milan va deixar un bon pessic a la caixa després d'un curs a Barcelona. Iñigo Martínez, de la confiança de Xavi però llastat per les lesions, també va ser una operació cuinada per Alemany. L'exdirector de futbol, però, es va centrar en l'apartat de sortides i en fer enginyeria financera per rebaixar la desorbitada massa salarial.

Cargando
No hay anuncios

Altres incorporacions, com la de Jules Koundé, van ser una concessió a Xavi Hernández, mentre que l'arribada de Robert Lewandowski va anar, sobretot, a càrrec del president Joan Laporta, que manté una gran relació amb el seu agent, l'israelià Pini Zahavi. Raphinha, representat per Deco quan va arribar al Barça, en una operació que va portar cua perquè l'exfutbolista va percebre, indirectament a partir d'un fons d'inversió que cobra del club blaugrana, les comissions acordades per la seva compra al Leeds United. En resum, la principal aposta de Deco com a director esportiu en solitari continua sent, avui dia, Vitor Roque, un davanter que genera dubtes.

Vitor Roque es devalua cada dia que passa

Tigrinho, que no està registrat, va arribar l'últim mercat d'hivern aprofitant l'espai salarial que el Barça va poder alliberar per la llarga lesió de Gavi. Xavi volia un reforç per al mig del camp –sense Sergio Busquets, ni Oriol Romeu ni Frenkie de Jong van quallar al pivot–, però Deco li va transmetre que l'única operació possible era accelerar l'arribada del brasiler que, per acabar-ho d'adobar, va arribar fora de forma després d'una lesió i va aprofitar per casar-se. La seva adaptació –només té 19 anys– no va ser gens fàcil i, malgrat que Xavi primer va tancar files amb l'entitat, després va revelar públicament que el millor era buscar-li una cessió.

Cargando
No hay anuncios

Això va provocar la ira del seu representant, un André Cury que va criticar l'anterior tècnic blaugrana per no donar prou oportunitats a Vitor Roque. De fet, des de l'entorn del brasiler es queixen que només va jugar en la seva posició, com a nou, de titular contra el Cadis en un partit ple de suplents abans de rebre el PSG a Montjuïc. Cury va rebutjar una cessió: "O es queda o buscarem un traspàs". El valor estimat de mercat del futbolista segons el portal especialitzat Transfermarkt actualment és de 30 milions d'euros, 10 milions menys que quan va aterrar a Barcelona.

El brasiler, que es recolza en el seu compatriota Raphinha al vestidor, no acaba d'encaixar ni dins de la gespa –Flick va preferir ubicar Pau Víctor de davanter centre en el partit contra el City, relegant Roque a la banda esquerra i canviant-lo al descans–, ni tampoc fora. Entre els seus companys hi ha el rum-rum de si té prou nivell per formar part del primer equip del Barça. Amb el fair play financer collant la confecció de la plantilla i havent de tornar-lo a inscriure de nou, és un dels candidats a abandonar l'equip.

Cargando
No hay anuncios

El fitxatge de Dani Olmo

De fet, sense sortides importants, Deco no podrà afrontar el que seria el seu primer gran fitxatge, aquest cop amb percepció de tenir un rendiment immediat. Es tracta de Dani Olmo. El futbolista de 26 anys, un dels grans protagonistes de l'Eurocopa i format al planter blaugrana fins que va fer les maletes cap a Croàcia quan era juvenil, és l'operació prioritària malgrat que el president Joan Laporta es negui a donar per liquidades les opcions d'incorporar Nico Williams. Olmo, que va renovar l'any passat amb el RB Leipzig amb el compromís que aquest estiu li posessin les coses fàcils si rebia una oferta interessant, voldria venir.

Cargando
No hay anuncios

Però el club alemany, sota el paraigua de Red Bull, no té necessitat de vendre i no vol ni sentir a parlar d'una operació per sota dels 60 milions, mentre que el Barça només hi està disposat a arribar mitjançant variables. El termini dels pagaments és un dels altres cavalls de batalla, perquè si bé el Leizpig voldria ingressar ben aviat el gruix de l'import del traspàs, els blaugranes ho voldrien fer de forma més espaiada, a terminis. El preu d'Olmo, a més, seria de 50 milions d'euros l'estiu del 2025, motiu pel qual el Barça considera que no ha d'arribar ara als 60 milions. El 8 d'agost, dijous vinent, el RB Leipzig torna a la feina. Olmo, que no vol enemistar-se amb el club alemany, voldria resoldre el seu futur abans d'aquesta data.

Oriol Romeu, viatge de tornada a Girona

Sorpresa en la gira nord-americana del Barça. Oriol Romeu deixa la concentració blaugrana i ja no serà de partida al partit de la pròxima matinada contra el Reial Madrid. El motiu d’aquest canvi de plans és que el migcampista d’Ulldecona negocia el seu retorn al Girona només un any després d’abandonar l’equip per fitxar pel Barça a canvi de 3,4 milions. Després d’una temporada molt decebedora, Romeu, de 32 anys, anirà cedit a Montilivi i aportarà múscul i experiència en una temporada història de Champions.

Cargando
No hay anuncios