Barça
Esports Barça 25/10/2021

Eric és qui més compleix en la seva estrena en un clàssic

1 min
Eric Garcia en una acció del partit amb Karim Benzema.

BarcelonaUn grapat de jugadors van disputar ahir el seu primer clàssic, entre ells, Eric Garcia, que si bé havia defensat nombroses vegades els colors del Barça contra el Reial Madrid quan militava al planter, ahir es va estrenar amb el primer equip. També era el primer clàssic d’un decebedor Memphis i d’un més voluntariós que encertat Gavi -que es va convertir en el jugador més jove a debutar com a titular en un clàssic del segle XXI-, però dels blaugranes que s’estrenaven, Eric va ser el que va complir amb més nota.

El central de Martorell, que ha rebut algunes crítiques pel seu inici de temporada, no va ser superat en cap moment per cap davanter blanc, i el seu rol va ser crucial, especialment durant el primer temps, perquè la defensa blaugrana jugués avançada. A més, Eric, que sovint era capità dels equips del planter abans de marxar al Manchester City, va ser un líder més, ajudant a organitzar la pressió del seu equip, orientant, per exemple, Gavi perquè no perdés les marques o sabés a quin futbolista rival havia de vigilar quan el Madrid tenia la pilota.

La seva aportació també va ser notòria amb la pilota. Eric va intervenir en el joc en 63 ocasions, i va completar 49 passades amb encert de 53 intents. A més, es va anticipar en cinc ocasions. “Estem fotuts pel resultat. Hem fet una bona primera part, malgrat que la segona ha sigut més oberta. L’equip mereixia més: hem tingut el domini de la pilota i hem generat més ocasions”, va valorar.

stats