BARÇA
Esports Barça 16/03/2013

Ramon Cugat: "El temps de baixa de Carles Puyol, més que els metges, el marcarà ell"

El doctor Ramon Cugat i el cap dels serveis mèdics del Barça, Ricard Pruna, han explicat en roda de premsa l'operació que divendres van fer al capità del Barça

Nuria García
3 min

BarcelonaCarles Puyol va ser sotmès aquest divendres a la nit a una artroscòpia per acabar amb unes molèsties que patia el jugador al genoll. Segons ha apuntat aquest diumenge el cap dels serveis mèdics del Barça, Ricard Pruna, Puyol tenia molèsties des del partit contra el Getafe, des de finals d'octubre.

El doctor Ramon Cugat, el metge que ha operat el defensa blaugrana, ha explicat com va anar la jornada de divendres: "Ens va venir a veure cap a les dues del migdia perquè deia que tenia unes molèsties al genoll que l'empipaven i a les deu ja estàvem al quiròfan. Vam repassar tot el genoll, vam allisar el cartílag de la ròtula i ara el tenim a la clínica. Jo encara no l'he vist i si a la tarda es troba bé, anirà cap a casa". Pel que fa al temps de baixa, el doctor Cugat ha assegurat: "El temps de baixa, més que els metges, el marcarà ell. Possiblement dins d'un mes i mig ens dirà que ja es troba bé i que vol jugar. Ja veurem".

Per al doctor Ramon Cugat, Puyol podria arribar a la final de la Lliga de Campions. "Pot arribar a la final. Tots estaríem contents perquè això diria que estem a la final. Si el podem tenir a punt per ahir, millor que per demà. Però el genoll manarà". Ricard Pruna ha explicat que han triat aquest moment perquè hi ha ara una aturada i perquè i el jugador els va dir que no podia seguir jugant amb molèsties. "Potser podria haver seguit jugant, però hauria arribat fotut al final de temporada. El que ha marcat la data d'aquesta operació és que les molèsties no remetien. Podria haver aguantat fins al final? Sí. I empitjorar? Sí. Així doncs, operar-lo ara és una bona solució", ha comentat el doctor Pruna.

El doctor Cugat ha explicat que Puyol tenia un cos lliure al genoll i això era el que li provocava molèsties. "S'ha de ser optimista, i més quan jugues amb persones que estan a aquest nivell. El seu genoll ha patit. Els jugadors del futbol pateixen trompades, caigudes.... però són esportistes, gent que està en forma, que té una gran massa muscular, que tenen el dipòsit ple de benzina i que tenen una força mental, com la del Carles, que fan tirar endavant. L'edat no ens va a favor, però són persones que poden redreçar aquesta situació", ha comentat el doctor Ramon Cugat. "L'estat psíquic és clau i aquest home, quan l'estàvem operant, ja deia que volia començar la recuperació". "La clau seria que no patís més trompades però, com li dius això al Carles? És impossible! Ell posa el cap, la cama... sempre va amb tot", ha afirmat el doctor Cugat, rient.

L'estat d'Éric Abidal

Ricard Pruna ha parlat d'Éric Abidal. "Fa quinze dies va rebre l'alta mèdica. Va ser un consens entre tots els metges. I rebre l'alta mèdica després de patir aquesta malaltia no és fàcil. No puc dir quan reapareixerà perquè és complicat, però el seu estat anímic és molt bo. Estem a prop i crec que no trigarà gaire a entrar en una convocatòria".

Xavi, amb la selecció espanyola

El doctor Pruna ha parlat sobre la convocatòria de Xavi Hernández amb la selecció espanyola. "Ens preocupa que Xavi jugui amb Espanya. La seva lesió no està curada. Només enviaria un missatge: 'No ens el torneu lesionat q nosaltres també ens hi juguem molt'", ha dit el doctor Pruna, que ha afegit: "El jugador sempre vol jugar. Si el deixem aquí no podrà jugar amb França. Si se l'emporten i el mimen, potser sí que pot jugar. Cal valorar bé la situació, no volem que torni lesionat. Que jugués contra el Milan no va ser una decisió fàcil".

stats