Barça

Cinc preguntes rellevants per fer a Hansi Flick

Gairebé dos mesos després de ser anunciat com a entrenador del Barça, l'alemany atendrà la primera compareixença de premsa

4 min
Hansi Flick, durant un entrenament amb el Barça

BarcelonaGairebé dos mesos després que el Barça fes oficial que Hansi Flick seria el nou entrenador, l'alemany serà presentat aquest dijous (13 h). El tècnic ja ha deixat anar en una entrevista als mitjans oficials del club quin vol que sigui el full de ruta del seu equip: "Busco el mateix que anteriors entrenadors: pressionar molt amunt i jugar a la meitat del camp rival. És la idea amb què combrego, però es tracta de guanyar".

Flick ha incidit també en el fet que "el físic és tan important com la tècnica i la tàctica". Joan Laporta, després de fer fora Xavi Hernández, va acusar l'equip de no estar prou preparat físicament i desplomar-se al final dels partits, tot i que les dades internes que manejava l'anterior staff exemplificaven que l'equip va sumar 54 punts a la Lliga (de 85 en total) veient porteria o remuntant a partir del minut 60. Aquest dijous el nou entrenador del Barça atendrà la premsa i té moltes qüestions rellevants a respondre, com les cinc següents.

El seu serà un Barça inspirat en el cruyffisme o quin Barça ens hem d'esperar?

Flick ha explicat que quan començava a ser entrenador es fixava en el Barça perquè feia "un joc fantàstic". El tècnic ha promès futbol ofensiu, però no li tremola el pols a l'hora d'apostar per un joc més vertical. De fet, diu que vol extrems que vagin més de cara a barraca. Un dels seus segells al Bayern era que l'equip bavarès carregava l'àrea amb molts futbolistes de segona línia. El futbol alemany a la Bundesliga, però, acostuma a ser més de partits trencats, d'anada i tornada. En canvi, a la Lliga, el Barça sol trobar-se en defenses rivals tancades.

Flick ja ha dit que no li importarà "fer modificacions" en funció de com jugui el rival. Caldrà veure, també, si aposta pel seu sistema habitual, un 4-2-3-1 amb doble pivot, o si evoluciona al 4-3-3 canònic del Barça. Fins ara, l'únic tècnic que ha sabut matisar amb èxit el model tradicional al qual s'associa l'ADN blaugrana ha estat Luis Enrique.

Quin ha de ser el fitxatge prioritari aquest estiu?

Això porta directament a plantejar-se una altra pregunta crucial: quin ha de ser el fitxatge prioritari? El president Laporta ja ha dit que "estan en condicions" d'afrontar una operació com la de Nico Williams, taxada al voltant dels 60 milions d'euros de traspàs, però amb un cost total molt més elevat perquè a l'Athletic, amb el règim fiscal del País Basc, compta amb unes generoses condicions salarials. I si bé el Barça podria afrontar la compra, el gran taló d'Aquil·les segueix sent poder inscriure els jugadors a la Lliga complint el límit salarial.

Nico, extrem i un dels jugadors més destacats de l'Eurocopa, és el fitxatge que més sedueix Laporta perquès seria el més mediàtic, seguit del de Dani Olmo, amb unes circumstàncies similars. Si bé tots dos són bons futbolistes, amb un Barça collat per anar al mercat, ¿la prioritat no hauria de ser la de fitxar un pivot defensiu? Flick ja ha avisat que li agradaria reforçar aquesta posició.

Qui ha de ser el líder de l'equip?

Ara mateix, l'últim capità, Sergi Roberto, està sense contracte i a la cua de la llista de prioritats del club a l'hora de fer les inscripcions. El següent capità és el porter Ter Stegen, seguit de Ronald Araujo i Frenkie de Jong, tots dos lesionats. Flick encara no ha pogut treballar amb cap dels dos. Un dels teòrics líders hauria de ser, per experiència (i sou), Robert Lewandowski, però no sempre ha tingut la mà trencada amb els més joves.

Iñigo Martínez, un dels altres veterans, també hauria de ser un líder natural si, per una banda, les lesions el respecten i, per l'altra, el club no el mareja fins a l'últim dia amb la inscripció, com ja va passar el curs passat. És un escenari que Iñigo no està disposat a repetir. Lamine Yamal, la joia de l'equip, només té 17 anys complerts tot just fa un grapat de dies.

Quin rol ha de tenir Ansu Fati?

Els problemes físics segueixen llastant Ansu Fati; l'últim, una lesió a la planta del peu dret que deixarà l'hereu del dorsal 10 sense poder anar a la gira. Flick té l'encàrrec de recuperar el futbolista i estava seguint un pla físic a mida, però l'hispanoguineà, que el curs passat va sortir cedit al Brighton sense pena ni glòria, continua sense poder ser fiable. Per reforçar la davantera, el club ha fet oficial el fitxatge de Pau Víctor, procedent del Girona, a canvi de 3 milions. La temporada passada, jugant al filial blaugrana, va ser el màxim golejador de la Primera RFEF amb 20 dianes.

Quina importància donarà a La Masia i als joves?

Flick ha arribat al Barça amb la lliçó apresa que el seu discurs ha de lloar els joves, el gran tresor d'aquest club. Els futbolistes de la casa estan aguantant l'equip i són dels pocs brots verds dels quals es pot presumir. La gran herència de Xavi va ser no tenir por d'apostar pels futbolistes de la casa. Fermín López n'és l'exemple més clar, entre d'altres. Qui serà el Fermín de Flick?

stats