Barça

El bonic detall de Flick amb Bernal després de l'operació

El jove futbolista de Berga va ser intervengut fa uns dies d'una greu lesió de genoll

ARA
2 min
Marc Bernal abandonant el terreny de joc lesionat a Vallecas

BarcelonaMarc Bernal ha iniciat un llarg camí fins a recuperar-se de la greu lesió de genoll que va patir a l'estadi del Rayo Vallecano en partit de la tercera jornada de la Lliga. El migcampista berguedà havia començat molt bé la temporada actuant a la base del mig del camp, però una jugada fortuïta amb Isi Palazón va tallar en sec la seva progressió. Els pitjors pronòstics van confirmar-se després de les proves mèdiques: trencament al lligament encreuat i afectació al menisc del genoll dret. El remei: intervenció quirúrgica i 12 mesos de baixa.

Passats uns dies del moment exacte de la lesió, el traumatòleg Joan Carles Monllau va intervenir el genoll de Bernal, que després de l'operació va haver de continuar ingressat a l'hospital, per on van desfilar amics i familiars amb ganes de donar-li ànims. Una altra visita que va rebre el jove jugador de La Masia va ser la de Hansi Flick, que es va sentir especialment malament pel contratemps –va arribar al temps afegit de la segona meitat, amb el partit gairebé resolt–. Segons ha explicat Laia Tudel al programa Barça reservat de Catalunya Ràdio, l'entrenador alemany va presentar-se al centre amb un llibre d'autoajuda. L'obra, enfocada a la superació dels límits, anava acompanyada d'una dedicatòria del mateix Flick en què animava Bernal en el seu procés de recuperació i li recordava que, tot i la lesió, el seu futur és el d'un jugador important per al Barça. En la mateixa trobada, el preparador i el seu deixeble van compartir una estona de conversa a soles.

El migcampista català va abandonar l'hospital i ja ha començat el seu tractament. El club li ha posat un hotel a prop de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per no perdre temps en els desplaçaments. S'hi queda amb la seva mare, que ha arribat des de Berga per atendre el seu fill. S'espera que torni a jugar un cop comenci la temporada 2025-2026. Tot just haurà fet 18 anys i tindrà tota la carrera al davant. És coetani de Lamine Yamal i Pau Cubarsí, amb els quals té una bona relació d'amistat després molts anys junts a La Masia.

stats