Copa del Reina

El Barça s'exhibeix per guanyar la Copa i es queda a un sol partit de la temporada perfecta (8-0)

Les jugadores s'acaben posant les medalles elles mateixes després de golejar per 8-0 a la Reial Societat

4 min
El Barça ha guanyat la Copa de la Reina

BarcelonaEl Barça és a un sol pas de tancar la temporada perfecta, la temporada en què els quatre títols acaben en mans d’un equip insaciable. De moment, ja n’ha guanyat tres. L’equip entrenat per Jonatan Giráldez no va patir gens per derrotar la Reial Societat a l’estadi de La Romareda de Saragossa i es va endur la desena Copa de la Reina de la seva història. Al cap de 18 minuts, el Barça ja guanyava per 3 a 0 un partit en què va deixar sense respostes l’equip entrenat per la catalana Natàlia Arroyo, que s’acomiada de la baqueta basca amb aquest subcampionat. Una final amb un gran ambient a la graderia, bon joc del Barça i les futbolistes posant-se les medalles elles mateixes, ja que de nou, la Federació va descuidar els detalls. El president no hi era, ja que tenia un congrés, i ningú va pensar a fer una cerimònia d'entrega de medalles a les campiones. Així que ho van fer elles mateixes, demostrant que el Barça va molt per davant de la Federació, quan es tracta de cuidar el futbol femení.

Ningú pot aturar aquest Barça a les competicions locals. Ara només queda l'últim pas, a la final de la Lliga de Campions de Bilbao, contra l’Olympique de Lió, el partit que les jugadores porten entre cella i cella des de fa anys, ja que les franceses són la seva bèstia negra, perquè es van imposar en les dues finals de la Champions en què s’han vist les cares. El Lió arribarà eufòric a San Mamés, després de guanyar la lliga aquest cap de setmana. Les catalanes ja fa dies que van guanyar la Lliga i ara poden celebrar una copa que l'última temporada s’havia escapat per una alineació indeguda. Si es tracta de jugar, a hores d'ara ningú pot amb un equip capaç de mobilitzar milers de persones. A Saragossa, milers d’aficionats del Barça van aplegar-se a les graderies d’un estadi on també va estar ben representada l’afició de la Reial Societat. Un clima festiu durant tota la jornada, amb noves generacions d’aficionats que s’han acostumat a viatjar per veure les seves jugadores. Un premi a dos clubs que van apostar pel futbol femení fa anys i que ara en poden recollir els fruits. Les dues aficions, per cert, van xiular l’himne abans del partit.

El Barça, sense reservar-se res, va sortir ben fort, amb Ona Batlle marcant el primer gol trencant per la banda esquerra. L’exjugadora del Manchester United va guanyar l’esquena a la defensa basca i després d’intentar centrar sense sort va caçar el rebot per fer el primer. Si el primer gol va venir per l’esquerra, el segon va venir per la dreta amb una centrada de Mariona Caldentey rematada de cap per Salma Paralluelo després d’un potent salt. L’aragonesa, molt motivada per jugar davant de la seva família a casa seva, va saltar més alt que dues defenses rivals en una demostració de la seva potència atlètica. Salma ja li havia marcat quatre gols a la reial Societat en l'últim partit de Lliga, una golejada per 1 a 7 a Sant Sebastià. El seu gol va ser celebrat a la graderia per una altra aragonesa, Mapi León, l’única jugadora lesionada de la plantilla.

La Reial Societat intentava tenir possessions llargues, sense sort, mentre lluitava per desconnectar del joc Aitana Bonmatí. Però defensava pel centre i deixava espais a les bandes, on les jugadores del Barça feien el que volien. A la festa s’hi va afegir Caroline Graham Hansen, que va caçar dues pilotes dins de l’àrea (19’ i 26’) quan les rivals ja es començaven a mirar entre elles frustrades, conscients que els tocaria ser un més a la llarga llista d’equips derrotats per un Barça que va marxar al descans amb un contundent 5-0 a favor gràcies a una nova diana de la maresmenca Ona Batlle.

Alexia, 45 minuts a la segona part

El president Joan Laporta, que era a la llotja, no va voler parlar per no haver de mullar-se sobre el primer equip masculí. Però va poder gaudir amb l’equip més fiable del club, un Barça que va convertir la Romareda en una festa on Giráldez va gestionar la banqueta a la segona part per donar minuts a jugadores importants com Alexia Putellas, que va entrar al descans per Aitana. I per començar, el Barça ja va marcar el 6-0 gràcies a una errada defensiva basca que va aprofitar Salma per pispar la pilota i regalar a Mariona el gol. Clàudia Pina, en un gol que va ser revisat pel VAR, va afegir el setè just abans del canvi que va permetre veure sobre la gespa dues jugadores que poden ser titulars a San Mamés, Keira Walsh i Fridolina Rölfö. La mallorquina Mariona, que es podria estar acomiadant del club en aquests últims partits, es va encarregar de fer el 8 a 0. El darrer gol, ja que per fi, el Barça va relaxar-se una mica.

El Barça ja suma tres títols aquesta temporada, després de guanyar la Lliga F, la Supercopa i la Copa de la Reina, i amb aquesta golejada escalfa motors de cara a la gran final de la Lliga de Campions de Bilbao. Serà en un estadi on jugarà a casa, ja que la major part de l’afició serà blaugrana, i buscarà derrotar per primer cop el Lió en una final europea per sumar la tercera corona de la Champions i tancar la temporada rodona, la temporada en què s’hauran pogut aixecar per primer cop els quatre títols oficials.

  • FC Barcelona: Paños, Bronze (Marta, 63'), Paredes, Engen, Guijarro (Walsh, 53'), Ona Batlle, Aitana Bonmatí (Alexia Putellas, 46'), Pina, Salma Paralluelo (Rölfo, 53'), Mariona i Graham Hansen (Brugts, 68').
  • Reial Societat: Lete; Emma (Viles, 82'), Apari, (Etxezarreta, 71'), Vanegas (Arnaiz, 59'), I. Arnaiz, Bernabé (Cecilia, 59'), Franssi, Andreia, N. Eizagirre, Jensen (Lorena, 71') i Amaiur.
  • Gols: 1-0 Ona Batlle (4'), 2-0 Salma (12'), 3-0 Graham (18'), 4-0 Hansen (26'), 5-0 Ona Batlle (34'), 6-0 Mariona (47'), 7-0 Clàudia Pina (53') i 8-0 Mariona (58').
  • Àrbitre: María Eugenia Gil Soriano (gallega).
  • Targetes grogues: cap.
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: La Romareda, 21.000 espectadors.

stats