El Barça presumeix de nou Palau
BarcelonaEl Barça va presentar ahir el nou Palau Blaugrana, el pavelló amb capacitat per a 12.000 espectadors amb el qual aspira a ser el millor club poliesportiu del món. La posada en escena d’aquesta peça clau del Nou Espai Barça va ser un assaig per quan d’aquí unes setmanes es doni a conèixer el projecte guanyador encarregat de remodelar el Camp Nou. “El recinte tindrà tots els requisits per complir l’objectiu de convertir-nos en el club poliesportiu més important del món”, resumeix Josep Maria Bartomeu, president de l’entitat culer.
El projecte tindrà un cost de 90 milions d’euros. “El nou Palau serà únic i innovador, una peça clau del Nou Espai Barça. Serà una joia arquitectònica. El Palau Blaugrana actual ens ha donat molts moments màgics i no volem renunciar al seu caliu. No és un pavelló de mínims, sinó de màxims”, explica Josep Maria Bartomeu. El club ja s’ha gastat uns quatre milions d’euros en el projecte del Nou Espai Barça, l’actuació clau d’aquesta junta directiva. Ahir tots els responsables de l’entitat van recuperar els esforços comunicatius que van posar en marxa durant el referèndum perquè la presentació, que es va fer a l’Auditori 1899, fos un èxit.
El nou Palau Blaugrana tindrà un aforament de 12.000 espectadors per a esdeveniments esportius i de 12.500 per a altres espectacles gràcies a unes graderies retràctils i asimètriques. La instal·lació complirà els requisits de l’Eurolliga de bàsquet, però no serà apta per acollir les fases finals dels grans esdeveniments esportius europeus. Unes lones permetran amagar una part de les localitats i deixar la capacitat de l’espai en 8.000 espectadors. La instal·lació, que s’ubicarà on actualment hi ha el Miniestadi, inclourà un pavelló annex per a uns 2.000 espectadors, una pista de gel amb 800 localitats i les instal·lacions de la FCB Escola, amb dos camps de futbol.
Acabat durant la campanya 2019-20
El Barça té previst començar a construir el nou Palau Blaugrana durant la temporada 2017-18 i espera tenir-lo acabat durant la campanya 2019-20. “Estem treballant amb tots els equips tècnics municipals. El diàleg és fluid, però després d’un canvi de govern costa un cert temps aterrar. Estem en una fase avançada i treballem amb el calendari que tenim”, assegura Jordi Moix, que no vol enganxar-se els dits amb una data concreta. “No hem d’obsessionar-nos amb els terminis”, opina.
Un dels reptes de l’equip HOK + TAC Arquitectes és no perdre la personalitat i l’esperit del Palau Blaugrana. “Puc assegurar que la màgia del Palau existeix. Els jugadors senten que l’afició està molt a prop i això ajuda”, diu Epi, mític exjugador de l’equip de bàsquet. “Crec que el nou Palau mantindrà la mateixa màgia”, afegeix. La presentació va reunir moltes cares conegudes antigues i actuals de les seccions del Barça. Entrenadors i jugadors van coincidir a lloar el nou projecte i a recordar l’estima que tenen a l’actual pavelló, un recinte que farà vessar més d’una llàgrima quan s’enderroqui.
Nom comercial per al projecte
El Barça aspira a trobar un patrocinador global per al Nou Espai Barça, però no descarta que el nou Palau Blaugrana tingui un nom comercial diferent del de la resta del projecte. El club es posa com a exemple els 6,4 milions d’euros anuals que ingressa l’O2 de Londres o els 5 que recapta el Mercedes-Benz Arena de Berlín. “No es descarta que el nou Palau Blaugrana tingui un nom comercial diferent del de la resta de l’Espai Barça, encara ho estem estudiant”, reconeix Jordi Moix, que es mostra convençut de la capacitat del club per augmentar el nombre d’espectadors que habitualment assisteixen als partits de les quatre seccions professionals. “Tenim els exemples de València i Bilbao. Hi ha una massa crítica per poder tenir fins a 12.000 espectadors al Palau”, opina.
Els socis i els aficionats del club poden conèixer els detalls del projecte a l’exposició Espai Barça, una mostra ubicada a la Sala París.