Barça

No perdre diners: aquest és l'objectiu del Barça amb Griezmann

El club blaugrana insisteix en cobrar els 40 milions que va pactar l'estiu passat amb l'Atlètic de Madrid

Griezmann a la banqueta en l’últim partit.
3 min

BarcelonaLa jornada inaugural de la Champions va deixar una dosi generosa d'èpica al Wanda Metropolitano. Antoine Griezmann va marcar al minut 111 un gol de cap per certificar una victòria agònica de l'Atlètic de Madrid davant del Porto. Havia entrat al partit al minut 61, cosa que s'ha convertit en costum durant aquest inici de temporada tot i que el Cholo Simeone el tingui entre els seus futbolistes predilectes. El motiu de les reiterades suplències del davanter francès no és esportiu, sinó econòmic. "Jo soc un home de club", es limita a dir el tècnic matalasser quan ha d'abordar en les seves compareixences un assumpte que cada dia que passa és més difícil de sostenir.

La raó de l'ostracisme artificial de Griezmann és l'acord sui generis que el Barça i l'Atlètic de Madrid van tancar l'estiu passat perquè tornés a l'equip madrileny. Després de la traumàtica sortida de Leo Messi, i amb l'aigua al coll en matèria de fair play financer, el club blaugrana va alliberar la costosa fitxa de l'atacant en virtut d'una operació d'última hora que també tenia més rerefons econòmic que no pas esportiu, perquè Ronald Koeman (avui fora del Camp Nou) comptava amb el jugador per liderar l'atac. L'acord es va anunciar l'últim dia del mercat i va permetre l'arribada de Luuk de Jong, que va fitxar cedit. El comunicat parlava d'una "cessió per a una temporada més una altra d'opcional", d'una "opció de compra obligatòria" (i, d'aquesta manera, no opcional) i del pagament del salari del davanter per part de l'Atlètic de Madrid.

Griezmann va tornar al Wanda, va jugar el 81% dels minuts el curs passat i el Barça considera que està legitimat per reclamar els 40 milions que es van fixar en concepte de compra obligatòria independentment dels minuts que el francès tingui aquesta campanya. En canvi, l'Atlètic de Madrid creu que el pagament d'aquesta xifra sí que depèn de la participació del jugador, i per això insta Simeone a no posar-lo tant com ell voldria. La discrepància està servida i els dos clubs utilitzen els seus canals per fer visible el seu criteri, fins al punt que el Barça va esbombar fa uns dies que té al cap posar una demanda per defensar-se, ja que el tribunal d'arbitratge de la Lliga no s'acaba de mullar a favor seu. Per la seva banda, el club madrileny i l'entorn de Griezmann interpreten aquest moviment com una mà estesa de Laporta i companyia per negociar un traspàs més assequible, cosa que permetria al Cholo fer servir l'internacional bleu sense cap limitació. En aquesta línia, L'Équipe ha informat aquest dimarts que l'acord es tancaria per uns 25 milions, un extrem que fonts del Barça desmenteixen a l'ARA.

Griezmann impacta en l'actual límit salarial del Barça

La posició des dels despatxos del Camp Nou és així de dura perquè acceptar la venda definitiva de Griezmann per menys de 40 milions significaria perdre diners. L'explicació és senzilla. Com que el francès va costar 120 milions i va firmar per cinc anys com a blaugrana, el cost a amortitzar des del 2019 són 24 quilos per exercici. Posteriorment, en la devaluació que va fer la junta de Laporta just després de les eleccions es van retallar vuit milions del valor del futbolista que van anar directament a pèrdues. Així, l'amortització pendent en suma 40, que són els que justament ara reclama el Barça per desprendre's de Griezmann sense incórrer en més números vermells. De fet, en el càlcul del límit salarial del Barça d'aquesta temporada, l'atacant de Mâcon impacta per valor de 20 milions. L'únic que s'estalvia l'entitat culer amb ell és un salari que no és precisament baix.

stats