Barça
Esports Barça 30/06/2023

Nou gir de guió amb l'hereu de Víctor Valdés: el Barça vol ara que continuï

El club no volia activar-li la renovació automàtica a Arnau Tenas perquè significava triplicar-li la nòmina

Marc Gironès
2 min
Arnau Tenas en un acte institucional del Barça.

BarcelonaNo fa ni una setmana que Arnau Tenas, concentrat amb la selecció espanyola sub-21, confirmava ell mateix en roda de premsa que el Barça no havia executat l'opció automàtica de renovació que significava ampliar-li el contracte per dues temporades més. Això, malgrat que no implicava fer-li fitxa del primer equip, sí que suposava que Tenas, considerat per alguns com "el nou Víctor Valdés", passava a triplicar la seva nòmina, amb la repercussió que això suposava per al fair play financer.

Per això, el Barça va decidir no activar la seva renovació automàtica, que perquè fos efectiva hauria d'haver activat abans del 15 de juny. L'entitat blaugrana, però, està disposada a garantir la continuïtat del porter vigatà de 22 anys, amb unes condicions econòmiques inferiors a les que hauria percebut. . En resum, fer-li un nou contracte a partir de l'1 de juliol, quan ja serà agent lliure. Proposta que Tenas, blaugrana de bressol i que fa 13 anys que juga al Barça, ha d'estudiar. 

Renovar-lo, però, tampoc implicaria continuar al primer equip, on la porteria ja està més que coberta amb Marc-André ter Stegen i Iñaki Peña, que el maig passat va ampliar el seu vincle amb el club fins al 2026. Tenas podria sortir cedit a un conjunt de Segona Divisió o, fins i tot, de Primera, per no continuar amb el filial, que milita a la tercera categoria del futbol estatal: la Primera RFEF, antiga Segona B. El porter de Vic vol jugar i sap que al primer equip del Barça ho tindrà molt complicat.

La prioritat de Tenas és seguir

Arnau Tenas ha estat un fix al filial de Rafa Márquez, on ha disputat els 30 partits en què ha estat disponible, encaixant 27 gols i mantenint la porteria imbatuda fins a 15 ocasions. Aquest enrenou arriba tan sols un mes després que el porter digués a una entrevista al Tot costa de Catalunya Ràdio: "En principi no ha d'haver-hi cap problema [per renovar], jo estic en mans del club". 

stats