Barça

Un any després, el divorci del Barça amb Messi encara fa mal

L'argentí admet que no ha sigut feliç durant 12 mesos en què Laporta no ha deixat de pensar en com recuperar-lo en el futur

Leo Messi plorant en la seva roda de premsa de comiat.
05/08/2022
3 min

BarcelonaUn any després, la ferida encara fa mal. Ara fa un any, Joan Laporta comunicava a Lionel Messi que no podria continuar al club. El mercat fins i tot és més fort que el millor jugador de la història, obligat a fer les maletes en un divorci que ha deixat ferides que no s'han tancat. Malgrat els intents per fer les paus, Jorge Messi, el pare del jugador, encara se sent dolgut amb la directiva del Barça. I el president Joan Laporta sap que no va poder complir una de les seves promeses electorals. Tant present ho té, que darrerament treu el tema de si seria possible repescar l’argentí el 2023 en moltes converses.

"Aquest any no he gaudit", admetia fa unes setmanes Messi. El futbol genera escenaris sorprenents. Gairebé tothom veuria amb bons ulls tenir un dels millors sous del planeta i poder viure en una ciutat com París, però Messi, no. "El primer dia que vam deixar els nens a l’escola, al sortir ens vam posar a plorar amb l’Antonella. No enteníem res, no sabíem com havíem arribat fins aquí", deia a la premsa argentina un Messi que va passar de voler marxar del Barça el 2020, tip de la gestió de Bartomeu, a confiar que Laporta trobaria els diners sota les pedres perquè es pogués quedar al club el 2021. Però el president no se’n va sortir. Va topar amb un mur ben dur, la realitat d’un Barça sense un ral que encara no tenia palanques per activar.

Un sopar a Eivissa

El dimarts 3 d’agost del 2021, Messi organitzava un sopar a Eivissa, on era de vacances, amb dos companys de la selecció, Leandro Paredes i Ángel Di María. Tots dos, llavors jugadors del PSG, van convidar l’italià Marco Verratti. I un quart jugador del club francès, Neymar Júnior, va autoconvidar-se. Messi explicaria com en aquell sopar tots el van burxar, dient-li que vingués amb ells al París. Messi, que no tenia contracte des del dia 1 de juliol, els va explicar, feliç, que renovaria amb el Barça aviat. Però en 48 hores, tot havia canviat. Laporta va telefonar a Jorge Messi per confirmar que no havia aconseguit trobar la fórmula per oferir-li un nou contracte al màxim golejador de la història del club. I l’argentí es trobava tornant a la seva casa del Baix Llobregat amb els fills plorant i els ulls tristos. “Estàvem disposats a fer un esforç per sobre de les nostres possibilitats”, diria Laporta. Però, tancat el curs amb 487 milions de pèrdues, actors com el vicepresident econòmic Eduard Romeu o el CEO Ferran Reverter van imposar el seu discurs: calia separar-se de Messi, amb qui estava pactat un contracte de cinc anys pel qual en la primera temporada l’argentí s’arribava a rebaixar el sou a la meitat.

El comunicat del Barça per dir que Messi no seguiria ara fa un any.

Un any després, Reverter ja no és al Barça. I Laporta segueix somiant en poder fer les paus amb els Messi, amb qui va acabar enfangat en una guerra de filtracions ara fa un any sobre com havien anat les negociacions per buscar una fórmula que permetés signar el nou contracte. Els Messi, que van avançar el seu retorn d’Eivissa fa un any pensant que venien a signar un contracte amb el Barça, per trobar-se una porta tancada, van acabar ferits. I Laporta no va pair bé que l’argentí trigués tan poc a signar pel PSG, quan ell encara pensava estratègies per si trobava una solució. El divorci va fer mal. “Va alterar-ho tot. Tots els patrocinadors trucaven per demanar què passaria, ja que Messi era la cara visible del club. La Lliga també estava molt a sobre”, recorden treballadors del club. Quan la premsa informava que Messi marxaria, a la botiga del club encara es venien samarretes amb el seu nom a l’esquena. Sense l’argentí, se n'han venut menys. I el Barça encara no ha guanyat cap títol. Ningú en va sortir bé, d’aquell divorci.

stats