Barça

Els altres vençuts de l'acomiadament de Xavi Hernández

Dos dels futbolistes veterans del vestidor que tenien garantida la continuïtat amb l'egarenc han marxat de vacances sense tenir resolt el seu futur

4 min
Kounde, Iñigo, Cubarsí, Roberto i Fermín a la barreta intentant evtiar un llançament de falta rival

BarcelonaHans-Dieter Flick ja treballa oficialment des d'aquest dimarts, quan es va reunir amb el director esportiu Deco, com a nou entrenador del Barça. Amb el gruix de la plantilla convocat amb les seves seleccions i amb altres futbolistes ja de vacances fins que, a principis de juliol, comenci la pretemporada, són moltes les incerteses que planen al vestidor des del canvi de rumb a la banqueta. Mentre l'entitat segueix treballant per poder tornar a actuar al mercat amb normalitat deixant d'estar excedit en el fair play –el president Joan Laporta ha anunciat aquest dimecres que "s'ha rebaixat la massa salarial en 180 milions" i que s'està "sanejant econòmicament el club"–, hi ha diverses patates calentes per resoldre. Des dels casos dels cedits, tant dels que han passat la temporada lluny del Barça com dels que hauran de tornar als seus respectius clubs –com João Cancelo i João Félix–, fins a les baixes i els traspassos.

En aquest sentit, el darrer cop de volant del màxim dirigent blaugrana, que va acomiadar Xavi Hernández només un mes després d'haver-lo ratificat en el càrrec, obre nous escenaris pel que fa al futur d'alguns jugadors que veuen com la seva continuïtat ha passat d'estar garantida a estar a l'expectativa. És el cas de dos dels futbolistes més experimentats del primer equip blaugrana: Sergi Roberto i Iñigo Martínez.

Pel que fa al capità, que va guanyar una vida extra la temporada passada per ampliar el seu contracte per un any a canvi de rebaixar substancialment els emoluments que percebia en el seu gran darrer contacte amb el Barça, ha vist com, sense Xavi, la seva renovació ha quedat en standby. Deco no en descarta la continuïtat i el vicepresident esportiu Rafa Yuste és un dels seus principals valedors (també ho era de Xavi). Roberto vol quedar-se al Barça. Aquest és el desig del migcampista de 32 anys, que des del curs passat amplia el seu vincle amb el club any a any. L'ARA ja explicava a finals d'abril que, a falta de polir els darrers serrells, el seu nou contracte estava llest per ser signat per les parts. Amb el canvi de guió a la banqueta, el capità blaugrana –que vol inaugurar el nou Camp Nou lluint el braçalet– haurà d'esperar per segellar la seva continuïtat al Barça.

Roberto, que demostra a les seves xarxes que segueix els deures físics per tornar a punt a la pretemporada després d'unes darreres campanyes marcades per les lesions, té en destins exòtics el seu pla B si les coses s'acaben torçant i ha d'acabar fent les maletes. Les opcions més viables que ja ha anat considerant des de fa temps passen per canviar de continent, on cobraria molts més diners que els que percep ara al Barça. Es tracta de la Major League Soccer dels Estats Units, el futbol mexicà o l'Aràbia Saudita, que està invertint una milionada en pescar futbolistes provinents de lligues europees. Continuar a Europa li resulta menys atractiu després d'haver fet carrera des de cadet al Barça. Només es plantejaria marxar a la Premier League anglesa. El Girona, a partir de converses informals, ja es va interessar fa uns mesos per la situació de Roberto, tot i que les fonts consultades per l'ARA asseguren que és "una opció molt remota".

Iñigo Martínez també s'ha quedat sense padrins

El fair play que aconsegueixi el Barça per poder inscriure jugadors a la Lliga afecta de ple la situació del capità blaugrana. Bàsicament perquè el reusenc ha de signar un nou contracte que caldria inscriure. Tot i tenir el contracte en vigor per una temporada més, Iñigo Martínez tampoc està inscrit per a la campanya 2024-25. Malgrat viure un primer any al Barça llastat per les lesions, Xavi Hernández valorava molt el rol del central de 33 anys al vestidor i li havia comunicat que comptava amb ell per al pròxim curs. Amb la destitució del tècnic, Martínez no té, a hores d'ara, garantit el seu lloc al club la pròxima temporada.

Des de l'entorn del futbolista transmeten a l'ARA un missatge de "tranquil·litat", i es mantenen a l'expectativa del que pugui passar amb Flick i amb la direcció esportiva encapçalada per Deco, que no va tenir res a veure amb el fitxatge d'Iñigo. El defensor d'Ondarroa (País Basc) va aterrar al Barça en una operació cuinada per l'anterior direcció esportiva, que era dirigida per Mateu Alemany i Jordi Cruyff, i amb el vistiplau de Xavi. Avui dia, cap dels tres segueix al club.

A diferència de Sergi Roberto, però, si el club no l'inscriu li haurà d'abonar, per llei, igualment la totalitat del contracte que va signar amb el futbolista quan el va fitxar el curs passat després d'acabar el seu contracte amb l'Athletic Club. Una altra opció seria intentar traspassar-lo, però Martínez, que està de vacances després de no poder-ne fer amb normalitat l'estiu passat perquè es va intervenir d'una molesta fasciïtis plantar, és "feliç al Barça, integrat a la ciutat i al club". Des de la marxa de Xavi, que el Barça encara no li ha comunicat res respecte del seu futur, però Flick tot just acaba d'aterrar.

stats