Barcelona"Cada vegada que posàvem sobre la taula la possibilitat d'obrir el Camp Nou, venia una nova onada i ho havíem de deixar estar", apuntaven amb desesperació des de les oficines del Barça. Però ara, més d'un any després, l'opció que l'estadi torni a tenir públic és més que real. El govern espanyol ho veu amb bons ulls i només falta que primer la Lliga i després el Procicat hi donin el vistiplau. Si tot va bé, ja podria haver-hi aficionats en el Barça-Atlètic de Madrid del dissabte 8, un duel clau per decidir el campió, amb un aforament del 25% (gairebé 25.000 aficionats).
Des del Barça demanen prudència i asseguren que encara no tenen cap comunicació oficial. Ara bé, són optimistes. Expliquen que estan "preparats" i que així que els donin permís, obriran les portes. Sorteig d'entrades, accés per franges horàries, agrupacions per grups bombolla i assignació per zones i no en el seient que habitualment tenia l'abonat. L'ARA ha tingut accés al protocol que farà servir l'entitat un cop es permeti que el públic torni a posar veu al futbol. Un document que s'havia elaborat inicialment per al Barça-Nàpols de Champions i que s'ha anat polint fins al dia d'avui. "Està tot preparat. Només ens han de dir quin dia i quanta gent".
Sorteig d'entrades
Abans de començar la temporada, el Barça va demanar als socis abonats si volien conservar el seient per a aquest curs o bé si preferien alliberar-lo i que no se'ls cobrés la quota. En aquesta fase inicial, només tindran accés al camp els que van mantenir la localitat. Però com que són més que les entrades disponibles, el club farà un sorteig entre totes les sol·licituds, que calculen que seran moltes. A les oficines pensen que, inicialment, es podrà encabir entre 10.000 i 25.000 aficionats.
Entrada i sortida per franges
En el moment d'adquirir la localitat, el Barça especificarà una hora d'entrada, per minimitzar les aglomeracions. L'accés al recinte no preocupa, ni al club ni a les autoritats. En canvi, "sí que genera més dubtes la sortida, per la tradició de molts aficionats de marxar abans d'hora dels partits", confessen. En el protocol dissenyat, els aficionats hauran d'estar a les seves localitats fins que rebin l'avís.
Sense test d'antígens
En el primer esborrany, el del Barça-Nàpols de l'any passat, s'havia posat sobre la taula l'opció de fer tests ràpids als assistents. Una proposta que es veia amb bons ulls perquè, "a banda de garantir un accés més segur, també servia de cribatge massiu per detectar possibles positius". Finalment, l'opció ha quedat descartada, sobretot per "qüestions logístiques". Sí que s'està considerant prendre la temperatura als assistents, i es dona per fet que serà obligatori portar la mascareta en tot moment. Aquests detalls els determinarà el Procicat.
Es permeten els grups bombolla
"Si algú va al futbol amb la parella o amb un fill, no el farem seure a dos metres", comenten des del club. El protocol estableix que, més enllà dels socis que hi vagin sols, també hi hagi agrupacions per grups bombolla. Aquests casos s'hauran d'indicar en el moment de sol·licitar l'entrada. Quan això passi, els socis signaran un document on hauran d'assegurar, sota la seva responsabilitat, que les persones són convivents. El club quedarà exempt de responsabilitat.
No serà la localitat habitual
A causa de les restriccions i l'obligació de mantenir la distància de seguretat, els socis no s'asseuran a la seva localitat habitual, però sí que seran a la seva zona (lateral, tribuna, primera graderia...). Els aficionats hauran de complir escrupolosament aquesta norma. També se'ls demanarà que evitin moure's per l'estadi, per exemple, per anar al lavabo, si no és estrictament necessari.
Programa informàtic especial
El retorn dels aficionats queda pendent del vistiplau de la Lliga i de les condicions que acabi imposant pel que fa a l'aforament i la distància entre aficionats: quants seients i files hi ha d'haver entre cada seguidor. És un tema extremadament complex a nivell logístic. Per això el club ha elaborat un programa informàtic que, un cop inclosos aquests paràmetres, s'encarregarà de distribuir les localitats i els grups bombolla pel camp de manera automàtica. Els paràmetres s'aniran modificant a mesura que disminueixin les restriccions.
Sense restauració
Una altra via d'ingressos és la restauració, però ara mateix "sembla difícil" que la Lliga l'autoritzi. Per tant, des del club treballen amb la hipòtesi que no es podran vendre ni begudes ni res per menjar. I també és possible que no s'autoritzi ni menjar ni beure a l'estadi, perquè implicaria treure's la mascareta. Aquests detalls es decidiran en les pròximes setmanes.