Barça

El Barça fa oficial la rescissió de Xavi

L'egarenc només tenia una línia vermella per negociar la seva quitança: que el seu 'staff' cobri l'any de contracte pendent

3 min
Xavi Hernández en el darrer entrenament abans de la visita del PSG

BarcelonaEl Barça ja té nou entrenador, Hans-Dieter Flick. El darrer impediment que hi havia perquè s'oficialitzés l'arribada del preparador alemany era la rescissió del contracte de Xavi Hernández i el seu staff tècnic, que van firmar no fa ni un any una ampliació i millora fins al 30 de juny del 2025 i, atès que han sigut destituïts, tenien dret a percebre les quantitats previstes la temporada que ve. Aquest dimecres, el Barça ha fet públic mitjançant un comunicat la rescissió del contracte. El club "expressa públicament el seu agraïment a Xavi i a la resta del seu staff tècnic pel seu compromís, dedicació i generositat i per les facilitats donades per desvincular-se contractualment".

Fonts consultades per l'ARA apuntaven que si Xavi volgués cobrar-ho tot (com van fer Ronald Koeman o Quique Setién al seu dia), la factura total no superaria els 15 milions d'euros. El club no ha facilitat oficialment cap xifra. Tanmateix, la intenció de l'egarenc era arribar a un acord perquè només els seus col·laboradors percebin tot el que els toca. Pel que fa als seus propis emoluments, sempre ha mantingut públicament que no serien "un problema". "Es complirà el que vaig dir", va afirmar de forma contundent dissabte passat. Per tant, permetrà al club de la seva vida afrontar el seu relleu amb diners perdonats.

Els contactes entre el club i els representants de Xavi i el seu staff vivien aquest dimarts una jornada clau a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. La idea és que Òscar Hernández i Sergio Alegre, segon i tercer entrenadors del Barça durant els últims dos anys i mig, puguin marxar cobrant el que tenien previst per contracte. El mateix val per al preparador físic Iván Torres i el recuperador Carlos Nogueira, que també formaven part de l'equip de treball de Xavi a l'Al-Sadd. Finalment, la quitança completa beneficiarà igualment el trio d'analistes de confiança del ja extècnic culer: David Prats, Sergio García i Toni Lobo. Xavi va conèixer aquests tres professionals en la seva etapa a La Masia. El primer i el segon van tenir una dilatada trajectòria al futbol català, mentre que el tercer va estudiar economia i va treballar a Danone abans d'acceptar fer scouting a Qatar.

La composició de l''staff' de Hansi Flick

La xifra que el Barça haurà de pagar per liquidar l'staff de Xavi no supera els 4 milions d'euros, una quantitat que creix fins als 6,5 perquè el club ha acceptat tornar a Xavi l'esforç que va fer la tardor del 2021 per deixar l'Al-Sadd a mig contracte. L'egarenc va posar de la seva butxaca la meitat de la clàusula de rescissió que tenia amb el club qatarià i ara veu raonable reclamar aquests diners (2,5 milions). Pel que fa al salari de la temporada que ve, el perdonarà del tot. Entre una cosa i l'altra, són segurs més de 8 milions que el Barça podrà fer servir per afrontar l'arribada de Flick, que firmarà per dos exercicis a canvi d'unes condicions que rondaran els 6 milions anuals, i també per guanyar espai a efectes de fair play financer. Aquest dimarts l'ex del Bayern i de la selecció alemanya es va passejar per Barcelona en furgoneta de vidres tintats driblant mitjans gràfics que volien retratar-lo. També va conèixer la ciutat esportiva on treballarà a partir d'ara i va sopar amb el president Laporta i la comissió esportiva.

El nou entrenador blaugrana arribarà amb dos ajudants de la seva confiança, Toni Tapalovic i Marcus Sorg, però el club treballa per incorporar més persones que l'ajudin a transmetre el seu missatge, ja que no parla castellà. En principi, els dos professionals que Xavi va acceptar sumar al seu staff després del sopar del sushi –Julio Tous i Raúl Martínez– formaran part del nou equip tècnic, mentre que a hores d'ara es manté la incògnita sobre l'entrenador de porters, José Ramón de la Fuente, que té un contracte vinculat a Ter Stegen; el doctor Ricard Pruna, a qui el club voldria retenir, i també Edu Polo, assessor de Xavi en temes de comunicació, que és de la plantilla laboral de l'entitat. Amb Dela existeix una duplicitat amb Tapalovic, expert en porters igual que ell; Pruna té algunes propostes per treballar a l'estranger i Polo, en cas de sortir, si vol pot tornar a Mundo Deportivo.

stats