Agressions sexuals

Quatre anys de presó per a un exfisioterapeuta del Barça per fer tocaments a una empleada

El Suprem confirma la sentència a un antic recuperador que va treballar 30 anys al club

ARA
2 min
Imatge d'arxiu de les oficines del Barça

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 4 anys de presó per a J.J.L., un antic fisioterapeuta del Barça, per realitzar tocaments a una empleada del club sense el seu consentiment. Els fets es van produir durant una sessió prescrita per tractar-li el dolor de cervicals.

El condemnat feia 30 anys que treballava al Barça. Havia sigut encarregat de fisioteràpia del primer equip, i en el moment de l'agressió, l'any 2016, era l'encarregat de fisioteràpia dels empleats. Segons els fets provats per la justícia, en la tercera sessió que l'afectada va demanar, J.J.L. va intentar fer-li massatges a la zona del pubis, però la dona va advertir-lo que tenia la regla. A la quarta sessió, el condemnat va realitzar-li tocaments als pits i al clítoris sense consentiment. Després d'aquests fets, la víctima va patir un trastorn d'ansietat i va haver d'estar dos mesos de baixa.

La sentència en primera instància va suposar la inhabilitació del fisioterapeuta durant un total de dos anys i el pagament d'una indemnització de 10.000 euros a la dona. Per la seva banda, el Barça va ser declarat responsable civil subsidiari d'aquesta xifra. El Suprem, a través del seu magistrat, ha rebutjat els arguments de la defensa, que deia que l'actuació de J.J.L. era preceptiva des d'un punt de vista sanitari. Afegeix que les manifestacions de la víctima sobre tocaments de pits i estiraments de mugrons no es poden justificar de cap manera en clau terapèutica.

"Els actes són de contingut sexual no legitimats per un consentiment inexistent. Suposa un salt al buit dir que al no haver fet protesta expressa (tret de les molèsties menstruals) en la sessió anterior i acudir a la següent cita, s'havia de donar per descomptat el consentiment per a aquests peculiars massatges intravaginals. Tampoc pot denominar-se consentiment el silenci davant d'una menció ambigua com «ara, l'interior» o «ara treballarem l'intern»", diu el magistrat, que també veu "insostenible" qualsevol tipus de conspiració de l'empresa perquè la víctima denunciés els fets a la justícia.

stats