El Barça noqueja al Flensburg en el segon assalt (36-27)
Sigurdsson, màxim golejador amb 10 gols, i Gonzalo Pérez de Vargas han sigut els millors del partit
BarcelonaDesprés de tombar el Flensburg en el primer assalt, el Barça d'handbol ha noquejat a l'equip de Vranjes aquest diumenge (36-27). El caràcter de Karabatic, l'encert de Sigurdsson i la qualitat de Gonzalo Pérez de Vargas han donat dos punts més al conjunt dirigit per Xavi Pascual, líder en solitari del seu grup de Champions després de l'empat entre el Kolding i el Wisla Plock polonès.
Golejada espectacular en el Palau Blaugrana més espectacular d'aquesta temporada. Xavi Pascual ha tornat a guanyar tot i plantejar el partit d'una forma diferent a com ho va fer la setmana passada. Amb Gurbindo i Sarmiento en la primera línia, el tècnic ha buscat que els seus jugadors moguessin la pilota amb molta rapidesa, creant espais i trobant situacions clares de llançament.
Vranjes no ha volgut ser menys i també ha fet canvis respecte el partit del Flens Arena. El 'tira pedres' Kaufmann ha començat en el lateral esquerre, lloc que va ocupar Nenadic dies enrere. La igualtat ha sigut constant en els primers instants de partit. Amb 5-5, Pascual ha decidit posar Rutenka en atac, per gestionar un entregadíssim Karabatic, que ha passat a només defensar. Al francès, però, no l'atura ningú. Després d'un 'coast to coast' marca de la casa, el lateral ha fet un 'fly' a Tomàs. La celebració dels dos protagonistes de l'acció més espectacular del partit ha fet embogir el Palau. Mans enlaire, crit de guerra i xut d'adrenalina.
Automatismes alemanys
Els alemanys han viatjat a Barcelona amb la lliçó ben apresa. Des del primer instant, el Flensburg s'ha deixat d'experiments i s'ha dedicat a fer el seu joc, ràpid i dinàmic. Mogensen ha jugat pels seus companys. El central ha fixat els defensors blaugranes, lents, i ha obert espais per Glandorf. La orquestra alemanya ha tocat a la perfecció.
La figura del veterà Andersson, a més, s'ha anat fent enorme a mesura que han anat passant els minuts. L'exporter blaugrana intimida i imposa. La millor prova d'aquest fet, merament psicològic, han sigut els dos penals errats per Sigurdsson i Rutenka durant la primera meitat, que no han anat a porteria.
En el 17 de la primera, un gol de Mogensen ha situat els visitants per davant en el marcador per primera vegada. Els de Vranjes juguen de memòria, no improvisen. Quan recuperen una pilota, els extrems surten disparats, així com Mogensen i el pivot Heinl, que també ha sigut l'encarregat de pujar la pilota en les transicions.
A més, hi ha coses que mai canvien. Primer penal pel Flensburg i primer llançament liftat d'Eggert. L'extrem danès no sap el que és posar-se nerviós (9-13 minut 21). L'efectivitat i l'encert visitant ha fet dubtar el Barça, massa perdut. El joc combinatiu no ha existit, i només un inspiradíssim Karabatic ha sigut capaç de veure porteria en accions individuals.
La sortida d'Entrerríos ha fet millorar el combinat local. L'exjugador de l'Ademar ha posat el criteri i les idees que no han tingut els blaugranes en atac. La pilota ha començat a circular, i els automatismes han començat a rutllar. Un segon gol d'Eggert, un altre cop fent mà del seu infinit ventall d'estètics recursos, però, ha trencat la dinàmica. Amb un gol des de la línia dels 7 metres de Lazarov, s'ha arribat al descans (14-16). Tot obert, res decidit a l'equador d'un partit preciós.
Gonzalo construeix un mur
Aturada de Gonzalo, gol d'Entrerríos. Aturada del toledà i gol de Sigurdsson. Senzill. Dos minuts ha necessitat el Barça per empatar el partit. Gonzalo Pérez de Vargas, intel·ligent, hàbil, s'ha graduat contra el Flensburg. El toledà, titular durant gran part de la temporada però no contra el Kolding i en el Flens Arena, ha demostrat tenir el potencial i la personalitat necessària per defensar la porteria del Palau durant molts anys.
En aquesta situació ha aparegut la figura de Wanne, el jugador que va anotar el cinquè i definitiu gol en la tanda de penals de les semifinals de la passada edició de la Champions. Amb dos gols seus, el conjunt visitant ha tornat a liderar el marcador (17-18). El resultat ha anat ballant al ritme del joc ofensiu de tots dos equips, clarament amb més protagonisme que el defensiu.
El Barça, a diferència del que ha passat en el primer període, no s'ha ofuscat. Amb Karabatic en mode geni i Sigurdsson amb el ganivet entre les dents, els blaugranes han signat un immens parcial 8-1. Gonzalo, per si de cas, ha baixat la persiana i ha aturat fins a 7 llançaments en 10 minuts, unes xifres pròpies d'un jugador amb una experiència enorme (29-22).
El Flensburg no ha sabut encaixar el cop i ha quedat estès, mig grogui, sobre la pista barcelonina. Glandorf ha desaparegut, Mogensen ha començat a dubtar i Kaufmann ha perdut l'oremus. Una mala combinació que han aprofitat els homes de Xavi Pascual per tancar la victòria. El Barça ha acabat el partit agradant-se, fent combinacions inversemblants, i golejant (36-27). Gran triomf dels blaugranes que, tot i que encara han de millorar –especialment en defensa–, semblen destinats a fer grans coses aquest curs.