EHF LLIGA DE CAMPIONS
Esports 24/04/2016

El Barça Lassa cau a Kiel i queda a un pas de l'eliminació a la Champions (29-24)

Els blaugranes han vist com els 'zebres' han encarrilat l'eliminatòria de quarts de final

Gonzalo Romero
3 min
Brozovic intenta anotar davant Víctor Tomás

BarcelonaEl Barça Lassa d'handbol s'ha complicat la seva presència a la fase final de la Lliga de Campions en caure 29-24 a la pista del Kiel en l'anada dels quarts. Els blaugranes, que hauran de signar una nova remuntada històrica al Palau si volen defensar la corona continental a Colònia, s'han vist clarament superats pels d'Alfred Gíslason, millors, més efectius i pràctics.

I no d'inici. Després d'uns grans minuts d'handbol, el conjunt de Xavi Pascua ha perdut el control del xoc a l'equador del primer temps. Uns instants de transició que han marcat tota l'eliminatòria. Però no ha estat una cosa puntual, d'un moment. La defensa culé no ha funcionat com ho fa sovint i l'atac ha trobat a faltar l'aportació de Kiril Lazarov i de Wael Jallouz, massa revolucionat. La figura del tunisià té un pes molt important en l'actual sistema ofensiu de Pascual.

Sense ell, segon màxim golejador de l'equip a Europa, Filip Jicha ha d'assumir uns minuts i un protagonisme que encara no té, per lesions i falta de continuïtat. El mal moment dels canoners visitants ha contrastat amb Dominik Klein, que ha sumat dianes per tots dos. Sense Ekberg, titular a la cantonada dreta, Alfred Gíslason ha apostat pel capità i Crhistian Sprenger, la seva vella guàrdia d'extrems.

Igualtat inicial

Experiència i intensitat per a un partit de primeríssim nivell com el d'aquesta jornada. Davant un replegament defensiu català desordenat i a diferència d'altres dies, els germànics han buscat les situacions ràpides i córrer sempre que han pogut, tan quan han recuperat la pilota com en els serveis del mig del camp. Els 'zebres' –a priori– no tenen els efectius i els recursos suficients per enfrontar-se 120 minuts al 6:0 rival en atac posicional.

Però al Sparkassen-Arena, el Kiel és capaç de tot, fins i tot contra la plantilla més treballada del vell continent. El Barça s'ha trobat amb un equip molt ben plantat davant la porteria que ha defensat un decisiu Landin. Dur, especialment en la part central amb Brozovic i Patrick Wiencek, aquesta tarda titular i rendint a bon nivell després de superar la lesió que el va obligar a perdre's l'Europeu de Polònia del passat mes de gener.

Raúl Entrerríos i companyia han hagut de moure molt la pilota per trobar l'espai, intentant frenar la dinàmica i el ritme dels de casa. El control el tenien els vigents campions del torneig, que han començat a patir en defensa amb l'entrada de Weinhold i Dener Jaanimaa. Els esquerrans han aportat molt més que Marko Vujin, només potència sobre la catifa blava.

Reacció local decisiva

Els alemanys, fidels a la seva manera d'entendre el joc, han buscat el llançament del lateral, fixant el 3-2-1 o 6-0 contrari en un costat de la pista i redirigint l'acció cap a l'altre, amb el pivot guanyant la posició. Un estil poc pautat, amb molta llibertat i espai per a la presa de decisions individual, que a vegades s'han traduit en llançaments forçats que han ajudat a que l'equilibri no desaparegués (10-10).

Però el Kiel s'ha impacientat i ha buscat recuperar la possessió pujant línies. Pascual, hàbil i sempre atent a aquestes situacions, ha donat entrada a Dani Sarmiento, mestre de l'1x1 i molt més ràpid que Wiencek. Tot aquest control, però, s'ha fos en només quatre minuts i amb un parcial 4-0 que ha despertat l'afició 'zebra' (de l'11-11 al 15-11). El 6:0 capitanejat per Viran Morros i Cedric Sorhaindo s'ha començat a descomptar, cedint masses oportunitats de xut.

I si les coses no es fan bé en aquest apartat, Gonzalo Pérez de Vargas tampoc rendeix al seu característic nivell. El seu homònim danès, per contra, ha evitat la reacció culé en diverses ocasions. Els blaugranes han dubtat. Quan ho fan, busquen l'acció amb el seu pivot, zona de confort del seu ABC esportiu. En aquest cas, una tria poc encertada davant la duresa i solidesa germànica (16-12 al descans).

L'escenari, tenyit de negre. Les solucions, a mig gas i les en contra amuntegant-se. El Barça ha apostat per la velocitat com a via per sumar dianes i tornar a lluitar pel partit. Dinamitar el joc i augmentar la intensitat ha tingut efecte sobre l'electrònic, novament igualat (18-17) abans del definitiu doble cop sobre la taula dels de la Bundeslliga.

Parcial 4-1 primer i 2-1 després, per posar el 28-22 a falta de dos minuts i mig. Ni els gols d'un Noddesbo endolladíssim sobre els 6 metres, ni les relliscades dels blanc-i-negres han fet que els pupils de Pascual recuperessin l'oremus. Amb 28-24 i la possibilitat d'ofegar un Kiel amb inferioritat, el Barça ha vist com Anic, l'home exclós que ha tornat a la pista, ha sentenciat, de moment.

stats