Handbol

Hegemonia culer: el Barça d'handbol, campió d'Europa per dotzena vegada

L'equip blaugrana supera l'Aalborg danès en una final de màxima exigència

BarcelonaHegemonia indiscutible. Cap equip al món competeix com el Barça d'handbol. El conjunt blaugrana va superar l'Aalborg danès al Lanxess Arena de Colònia (30-31), on es va proclamar campió d'Europa per dotzena vegada. Aitor Ariño i Gonzalo Pérez de Vargas van sumar el seu cinquè títol continental en una final de màxima exigència que no es va decidir fins als últims segons.

El vestidor del Barça, que s'ha sobreposat a una temporada plena de lesions, contratemps i decisions difícils, no va poder contenir les llàgrimes. "Hem demostrat el tipus d'equip que som. Estic molt orgullós de la feina que hem fet", va dir Dika Mem, que va patir la mort d'una germana fa només unes setmanes. Melvyn Richardson, que va marcar un gol clau, va ser designat millor jugador de la final.

Cargando
No hay anuncios

Joan Laporta va imitar l'escenografia de la mítica final four de París 2010, en què el Barça de bàsquet es va proclamar campió per segona vegada en la història. El president va presenciar la final al costat de Hansi Flick, el nou entrenador alemany de l'equip de futbol. El vicepresident esportiu Rafa Yuste, el directiu Joan Solé, l'assessor Enric Masip i l'exentrenador Valero Rivera van ser els seus companys de seient. El club acumula 47 Copes d'Europa entre totes les seves seccions.

Cargando

La final no es va semblar en res a la del 2021, en què el Barça va passar per sobre de l'Aalborg. Carlos Ortega, l'únic entrenador dels sis equips professionals del Barça que seguirà a la banqueta, va preparar molt bé la final, accentuant un ritme alt que afavoria al Barça, però el rival també va ser capaç de potenciar les seves virtuts.

Cargando

El Barça va començar la final amb bon peu, però sis minuts sense marcar van permetre que el rival igualés el marcador (8-8). L'Aalborg, un equip mentalment molt regular que gairebé mai perd la concentració, va saber esperar amb paciència el seu moment. El duel a les porteries va tenir un gran pes durant una primera meitat en què Niklas Landin va millorar les prestacions d'Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas. El partit va arribar empatat al descans (15-15).

La defensa de l'Aalborg va anar creixent durant una segona meitat molt intensa. Les diferents propostes alternatives se li van anar entravessant, a un Barça que va haver de jugar al límit per no perdre pistonada (24-24). L'equip blaugrana va aconseguir una renda de dos gols a quatre minuts del final (27-30). L'expulsió de Dika Mem va complicar un títol que el conjunt català tenia a la butxaca.

Cargando

L'Aalborg va tenir la possibilitat d'empatar el partit en un últim atac de 10 segons. Mem va cometre una falta i Mikkel Hansen, que no va poder tenir el comiat que havia somiat, va fallar un llançament directe ja amb el temps exhaurit. La pilota es va estavellar al travesser de la porteria del Barça, que va tenir el suport d'uns 300 aficionats catalans a Colònia.