19/01/2016

El Barça es guarda l’artilleria

3 min
El Barça es guarda l’artilleria

BarcelonaLeo Messi i Luis Suárez no estan descartats per jugar demà al nou San Mamés, però gairebé. El Barça s’aferra al partit de tornada de l’eliminatòria contra l’Athletic Club, i podria plantar-se a l’anada dels quarts de final de Copa sense dues potes del seu trident, i guardar-se les dues bales de la tripleta d’atac que acompanyen Neymar per al partit del Camp Nou de la setmana que ve. En el cas de l’argentí la decisió final serà de l’entrenador i del mateix jugador; en l’altre cas, el de l’uruguaià, el club ja va decidir no demanar la cautelar a la seva sanció per garantir la seva presència al duel de tornada.

Messi, risc zero

Durant la jornada d’ahir, el focus blaugrana es va repartir entre els serveis mèdics i els serveis jurídics, entre la zona alta de Barcelona i el carrer Ferraz de Madrid. A mig matí, el Barça va confirmar que Messi no té cap lesió muscular, tot i que arrossega unes “petites molèsties” que el fan ser dubte per al partit de demà. La ressonància magnètica que se li va fer a la Clínica Creu Blanca de Barcelona va descartar un trencament al bíceps femoral de la cama dreta, així que les dolències que va sentir el jugador en el partit de Lliga de diumenge contra l’Athletic -i que van fer que fos substituït per precaució al descans- van quedar en un ensurt. Això sí, en previsió del calendari que té el Barça i a partir de l’experiència del mateix futbolista en lesions musculars en aquesta zona, el cos tècnic del Barça no forçarà gens. La consigna que tenen assumida al club és la de risc zero: no volen perdre un jugador -i encara menys Messi- per haver-se arriscat quan encara queda molta temporada i hi ha un partit de tornada per jugar. En tot cas, avui el jugador serà a la Ciutat Esportiva per provar les seves sensacions, i fins dimecres al matí, quan es comuniqui la llista definitiva de Luis Enrique per viatjar a Bilbao, no se sabrà si Messi es desplaçarà a Biscaia o es quedarà a Barcelona per acabar de fer net. També serà avui a la Ciutat Esportiva Neymar, que ahir no es va entrenar amb la resta dels companys -segons va avançar TV3-. El brasiler va fer sessió de bany i massatge.

Suárez, millor per a la tornada

Els problemes físics de Messi no van canviar els plans del Barça amb Luis Suárez. El club va preferir assegurar-se la presència de l’uruguaià per al partit de tornada contra l’Athletic que obtenir una cautelar que li permetés jugar al nou San Mamés però el deixés fora del partit de la setmana que ve. El Barça ha prioritzat jugar-se l’eliminatòria a casa.

Després dels incidents posteriors al derbi contra l’Espanyol, l’uruguaià va ser sancionat amb dos partits pel jutge únic del Comitè de Competició, una decisió ratificada pel Comitè d’Apel·lació, i que el davanter ja ha complert en part -no va jugar la tornada dels vuitens contra l’Espanyol-. Després d’esgotar les vies federatives, el Barça va enviar ahir al Tribunal Administratiu de l’Esport, el TAD, el recurs a la sanció, en la qual no s’incloïa la petició de la cautelar.

D’aquesta manera, sense la urgència de la cautelar, el procediment s’alentirà i la resolució del TAD podria no arribar a temps, és a dir, abans de demà. Amb aquesta decisió els serveis jurídics van voler evitar que Suárez obtingués la cautelar i el deixessin jugar a Bilbao però posteriorment els set membres del TAD no resolguessin favorablement el recurs i l’uruguaià hagués de complir el partit que li falta la setmana que ve.

Ahir al matí, un cop l’escrit del Barça va arribar al carrer Ferraz de Madrid, el TAD va demanar els informes de la sanció a la Federació Espanyola. Un cop els rebi sol·licitarà les pertinents al·legacions al Barça. Sense tenir tota aquesta documentació, el TAD no es pot reunir per tractar el tema. Aquesta reunió no cal que sigui presencial, sinó que es pot fer a través d’un sistema encriptat que ofereix el Consell Superior d’Esports i de videoconferències entre els seus integrants, que no són tots de Madrid. Això obre una petita escletxa a la possibilitat que hi hagi resolució abans del partit, tot i que al Barça són poc optimistes amb el tema.

stats