Barça

Final feliç entre el Barça i Alexia Putellas

La capitana renova després d'un curs marcat per les lesions i alguna desavinença amb el club

Albert Caralt i Albert Nadal
3 min
Alexia Putellas fotografiada avui a l'estadi Johan Cruyff, amb una samarreta amb el dorsal 2026 a l'esquena

BarcelonaAlexia Putellas i el Barça continuaran junts, com a mínim, fins al 2026, amb l'opció d'un tercer any d'afegit. Així es resol una de les tempestes de la temporada blaugrana, que camina cap al que podria ser un nou desenllaç exitós: amb la Lliga i la Copa de la Reina al sarró, dissabte jugaran la final de la Champions contra l'Olympique de Lió.

Amb la renovació queda lluny la tensió que s’havia viscut els últims mesos, en una temporada també afectada per les lesions. El calvari va començar l'estiu del 2022. En el millor moment de la seva carrera, es va trencar el lligament encreuat del genoll esquerre en una concentració amb la selecció espanyola. La lesió la va tenir allunyada dels terrenys de joc durant gairebé un any. Es va recuperar a temps per encarar la recta final de l'anterior temporada i començar a agafar rodatge de cara al Mundial i la present temporada, en què ha perdut el rol predominant en l'onze del Barça, tot i que continua sent la principal icona mediàtica de l'equip en un curs en què el seu contracte s'esgota.

El novembre passat, en la primera jornada de la Champions davant el Benfica, Alexia va acabar lesionada en el que aparentment eren unes molèsties que tan sols necessitarien uns dies de repòs. Van anar passant les setmanes, però, fins que un mes més tard el Barça va publicar un comunicat en què explicaven que Alexia havia estat sotmesa a una artroscòpia de revisió del mateix genoll esquerre. La capitana, finalment, va estar gairebé quatre mesos de baixa.

L'estira-i-arronsa amb la renovació

Tot i que la principal voluntat tant d'Alexia com del club ha sigut sempre la d'ampliar el vincle contractual, la negociació s'ha cuinat a foc lent amb motius d'algunes desavinences que s'han hagut d'anar llimant amb la futbolista de 30 anys. L'episodi més delicat va ser a finals de febrer, quan la capitana va viatjar amb la selecció espanyola a la fase final de la Nations League malgrat no tenir l’alta mèdica del club.

Des que es va recuperar, però, s'han alleugerit les tensions entre jugadora i club i s'ha anat caminant cap a una entesa que s'ha resolt amb un final feliç. Després de la victòria davant la Reial Societat a la final de la Copa de la Reina, Alexia ja va deixar clares les seves intencions: "Només em queda agrair a l'afició, al club i a la gent que va prendre la decisió que pogués fer carrera al club de la meva vida. Espero que no es quedi aquí, i que siguin molts més". Tres dies després, ja ha signat el nou contracte.

Abans, però, ha rebutjat algunes ofertes de l'estranger econòmicament més temptadores que la de renovar amb el Barça. La renovació ha anat passant a un segon terme per diferents motius durant els mesos que va estar lesionada. En primer lloc, perquè no va voler plantejar-se res sobre el seu futur fins que no estigués del tot recuperada i, en segon lloc, perquè volia conèixer el nom del substitut a la banqueta de Jonatan Giráldez, després que aquest anunciés que marxaria al Washington Spirit dels Estats Units al final de la temporada.

Finalment, amb les desavinences enterrades i els dubtes de futur resolts, el club ha fet un esforç econòmic per renovar la capitana i una de les seves jugadores franquícia. La setmana passada es va arribar a una entesa entre les parts i, amb els últims serrells ja resolts, la capitana ja té un nou contracte. Malgrat que la capitana volia assegurar-se tres anys més com a blaugrana, l'entesa s'ha aconseguit amb dos cursos garantits i un tercer d'opcional, en funció del rendiment d'Alexia i de la voluntat de les parts.

L’extens palmarès de la capitana del Barça

La jugadora de Mollet del Vallès ja ha aconseguit tots els títols possibles com a blaugrana. El primer de tots va ser la Lliga l’any 2013, i el més especial la primera Lliga de Campions l’any 2021, després de superar al Chelsea a la final (0-4), en què va contribuir amb un gol i una assistència duent el braçalet de capitana, ja que Vicky Losada, la primera capitana llavors, va ser suplent. Els 28 títols al Barça es reparteixen en vuit campionats de Lliga, vuit Copes de la Reina, set Copes Catalunya, quatre Supercopes i dues Lligues de Campions. També va guanyar una Copa de la Reina amb l'Espanyol la temporada 2009-2010.

En l'àmbit internacional, Alexia va aconseguir el seu primer títol ara farà un any, quan va celebrar el Mundial després de derrotar Anglaterra (0-1). També ha guanyat una Nations League i dos europeus sub-17. L’únic gran títol pel qual ha competit i encara no ha aconseguit guanyar és l’Eurocopa, en què va sortir derrotada l’any 2017 i es va perdre l’última edició per lesió. A títol personal, ha guanyat dues Pilotes d'Or (2021 i 2022) i dos premis The Best, també l’any 2021 i 2022.

stats