Futbol - Lliga F

Pere Romeu recorre a les estrelles per tenir una estrena plàcida amb el Barça

Amb l'entrada d'Aitana i Alexia després del descans, les blaugrana superen un resistent Dépor amb un doblet de Pajor (0-3)

Les jugadores del Barça celebrant un dels tres gols a Riazaro

BarcelonaEn la seva estrena com a entrenador del primer equip del Barça femení Pere Romeu ha marcat personalitat i ha sigut coherent amb la línia que havia anat seguint durant la pretemporada. Ha donat descans a les futbolistes que van participar en els Jocs Olímpics de París i ha fet algunes apostes en l'onze, amb l'entrada de les joves Alba Caño (20 anys), la capitana del filial, i Kika Nazareth (21). Romeu, però, s'ha trobat a davant un Deportivo batallador, molt ordenat en defensa i acompanyat en tot moment per les més de 7.000 persones que han assistit a Riazor per veure el retorn de l'equip corunyès a la màxima divisió. No ha sigut fins a l'entrada de les estrelles a partir del descans que el Barça ha pogut estrenar el marcador i tenir un inici del campionat sense sobresalts (0-3).

Després d'una primera part de domini però sense ocasions clares, el nou tècnic blaugrana ha recorregut a Aitana Bonmatí i Alexia Putellas després de passar pel túnel de vestidors i veure que el seu equip no aconseguia materialitzar la possessió en oportunitats. L'entrada de les dues Pilotes d'Or per unes voluntarioses Caño i Kika, sumat al desgast acumulat de l'esforç físic i mental del conjunt local, ha permès que es plasmés el guió previst: el triomf del Barça. La resistència gallega ha durat poc menys d'una hora, quan la portera portuguesa Inês Pereira ha vist com Ewa Pajor, flamant fitxatge del Barça per fer oblidar Mariona Caldentey, recollia un refús per introduir, a plaer, la pilota al fons de la xarxa.

L'ariet polonesa, força desapareguda durant el primer temps, ha demostrat el seu olfacte golejador: ja s'ha estrenat en partit oficial amb la samarreta blaugrana. La jugada ha nascut d'una deliciosa passada filtrada a l'àrea de Mapi León, sempre important tant en defensa com en atac, i una bona rematada de Graham Hansen. Pereira, de les millors del Dépor, ha pogut aturar l'intent de la noruega, però Pajor estava preparada per fer el que millor sap fer: marcar gols.

Amb el 0-1 el Barça ha seguit atacant i ha acabat trobant dues dianes més. La segona, amb polèmica, perquè la jugada havia començat amb una recuperació de pilota de Mapi León que semblava falta, però l'àrbitra no ho ha considerat així. Malgrat que Millene ha caigut a terra queixant-se del cop, ni el Barça ha enviat la pilota a fora, ni la col·legiada ha aturat el partit i, en una transició ràpida, l'esfèrica ha acabat als peus d'Alexia, que ha servit una centrada mil·limètrica que Esmee Brugts ha convertit en gol. Amb el triomf ja al sarró, Pajor ha segellat la seva estrena amb un doblet. Graham Hansen ha fet una gran jugada marca de la casa per la banda dreta i ha servit una centrada que, la polonesa, anticipant-se al primer pal, ha rematat a boca de canó. Pere Romeu ja té el seu primer triomf en partit oficial com a tècnic del Barça.