Barça

Mariona Caldentey, història viva del Barça, anuncia que se'n va

La mallorquina anuncia que no continuarà al club després d'una dècada

ARA
2 min
Mariona Caldentey, celebrant un gol contra l'Athletic

BarcelonaMariona Caldentey ha anunciat aquest dimecres que no continuarà al Barça. Quan va començar la temporada, com aleshores va explicar l'ARA, tant el club com les futbolistes ja sabien que no era possible que totes les que acaben contracte aquest 30 de juny continuarien a les files blaugranes l'exercici vinent. Els motius principals són dos: la situació econòmica i les aspiracions individuals de cadascuna davant alguns canvis de rol que ja s'ensumaven a l'equip. De les nou jugadores que es trobaven en aquesta situació, fins ara n'han renovat cinc (Alexia, Patri Guijarro, Mapi León, Marta Torrejón i Gemma Font), una va marxar al mercat d'hivern (Oshoala), una altra va anunciar que farà les maletes al final de la temporada (Sandra Paños) i dues encara no havien explicat oficialment el seu futur: Lucy Bronze i Mariona. Des d'ara, ja se sap que la jugadora de Felanitx passarà a ser història de l'entitat el 30 de juny. Igual que el seu entrenador, Jonathan Giráldez, que encara no té substitut confirmat.

"Des que vaig arribar al Barça heu estat al meu costat. Amb la mà al cor m'adreço a vosaltres per dir-vos que després de deu meravellosos anys he decidit que és el moment de marxar i emprendre nous reptes. Ha estat una decisió molt difícil i meditada, però a la vida s'ha de ser honest i acceptar que els cicles s'acaben. Al Barça he crescut, he complert els meus somnis, incloent-hi alguns que no sabia que podria tenir. He sigut molt feliç. Em quedo no només amb els èxits esportius, sinó també amb el canvi i l'impacte social que hem assolit junts. Aquest és un equip històric i amb el temps el valorarem encara més. Marxo tranquil·la sabent que deixo el Barça en bones mans. Gràcies al meu pare soc culer des de ben petita". Aquest extracte és només una part del que Mariona ha explicat en un vídeo emotiu que el Barça ha difós per comunicar la notícia.

Més de 300 partits oficials amb el Barça

"Si acaba marxant del Barça, no serà per una qüestió de diners", explicaven a aquest diari fa alguns dies des del seu entorn, que admet que la jugadora té damunt la taula ofertes de l'Arsenal i alguns altres equips, a banda de la del club blaugrana per renovar i que ha acabat rebutjant. La del conjunt gunner és ara mateix la que més atrau Mariona, que si acaba posant rumb cap a la lliga anglesa serà perquè creu que el seu cicle al Barça, després de deu cursos, ja ha arribat a la fi. A l'equip londinenc, si les negociacions acaben fructificant, es retrobarà amb Laia Codina, una altra de les blaugranes que han decidit fer les maletes recentment. Mariona, que farà una roda de premsa de comiat aquest divendres, abandonarà el club de la seva vida amb més de 300 partits oficials a les cames, 113 gols marcats i una participació molt fiable aquesta temporada (45 partits jugats de 46 possibles). Encara tindrà dues oportunitats per acabar de millorar aquestes xifres, perquè la Lliga F té dues jornades pendents abans de l'aturada estiuenca.

stats