Final Champions League

Bilbao viu la culminació de l'obra blaugrana: els apunts en calent del Barça-Lió

Els gols d'Aitana i Alexia en el segon temps han donat el triomf (2-0) al conjunt català en una jornada històrica per al barcelonisme

Aitana Bonmatí celebra el seu gol amb Clàudia Pina i Martina Fernández.
26/05/2024
2 min

BarcelonaEl Barça ha guanyat la final de la Champions League davant de l'Olympique de Lió (2-0) a San Mamés i ha aixecat la seva tercera orelluda de la història. Un gol d'Aitana Bonmatí i un altre d'Alexia Putellas en el segon temps han derrotat les franceses. A continuació, els apunts en calent del partit:

Tots els murs a terra. Aquest equip de llegenda ho ha fet tot en menys d'una dècada: el 2015 es va professionalitzar, els anys següents va pujar graons a una velocitat de dimoni fins a gratar l'elit del futbol europeu, va començar el seu regnat estatal, va entrar a l'Olimp del futbol sense demanar permís, ha originat un extraordinari canvi social que ha millorat la vida de milers de persones i s'ha emportat tots els guardons possibles en l'àmbit individual. Només li quedava passar-se una pantalla del videojoc: derrotar el monstre que posava en dubte qui manava. Fet!

Desplaçament històric. El Barça i els valors que representa van molt més enllà de qui el governa en un moment determinat, de les decisions que pugui prendre i del moment escollit per portar-les a terme. Una mostra categòrica d'aquest fet ha estat l'acció massiva, alegre i festiva de l'afició culer d'acompanyar l'equip d'Aitana Bonmatí i Alexia Putellas a Bilbao. Entre 35.000 i 40.000 seguidors i seguidores blaugranes han experimentat un dia de glòria aquest 25 de maig a la capital basca, que passarà a ocupar una pàgina inalterable en el llibre d'episodis clau de la història del Barça. El 2022 es va viure a Torí el primer gran desplaçament de l'equip femení amb 15.000 pioners i pioneres i aquesta vegada s'ha reblat el clau multiplicant la xifra i consolidant un canvi social que ja fa temps que és imparable. El Barça és això.

La possessió de la pilota per calmar el Lió. El Barça ha decidit que no passés res remarcable durant el primer temps. El temor que es poguessin repetir els malsons de les finals del 2019 i el 2022 contra les franceses, que ja havien sentenciat el destí d'aquells partits a la mitja part, l'equip dirigit per Jonatan Giráldez l'ha contrarestat mitjançant la possessió de la pilota i la paciència per anar avançant cap a la porteria de Christiane Endler sense posar en perill la rereguarda amb una acció massa atrevida. L'aposta ha funcionat, malgrat que ha comportat una versió menys vistosa de les blaugranes, i el Lió ha originat menys perill de l'esperat.

Les reiterades mostres de talent de Caroline Graham. Quan la igualtat és màxima es reclamen inspiracions personals, i el bloqueig en el terreny de joc només ha estat capaç d'esquerdar-lo durant la major part de l'enfrontament la futbolista noruega, que ha omplert de dubtes Selma Bucha, l'encarregada de la feinada d'aturar-la. Graham ha tingut la millor ocasió del primer temps gràcies a la seva enèsima aventura individual, que ha finalitzat amb un xut massa creuat. El problema momentani ha estat que la davantera de 29 anys s'ha trobat massa sola en aquest propòsit, fins que Mariona i Aitana han combinat en el segon temps a la frontal de l'àrea del Lió com si estiguessin un dia d'estiu a la platja per iniciar la glòria. Alexia, que només ha tingut els minuts d'afegit del segon temps, ha culminat l'obra.

stats